La ce să fii atent când semnezi un contract cu furnizorul de cablu TV

Articolul de față pune în discuție o situație contractuală. Mai exact, îți explică la ce este bine să fii atent când semnezi un contract cu furnizorul de cablu TV.

Contract

Sunt foarte mulți dintre noi care au făcut, și încă fac, greșeli. De exemplu:
Greșeala este atunci când semnezi un contract fără să-l citești. Sau, să spunem, atunci când alegi un furnizor despre care nu știi mai nimic…

Când te muti la casă nouă, ca orice om, ești nevoit să semnezi un contract cu furnizorul de cablu. Oare în situația aia, știi tu la ce te înhami? Știi cum să procedezi? Știi ce să alegi? Știi tu cum îți este mai bine? Sau ești genul de om care cere recomandări direct de la cel care-i livrează serviciile?

Ca să înțelegi mai clar noțiunea de recomandare, o să-ți explic un lucru logic:

Recomandările trebuiesc făcute de cunoștințe, de persoane apropiate, de rude, de prieteni, de persoane în preajma cărora conviețuiești, nicidecum de furnizorul direct care îți vinde produse și servicii. Scopul principal al furnizorului va fi întotdeauna să-și vândă marfa. Nu va lua niciodată în calcul, strict nevoile tale personale. Dacă ești curios și ambițios, cu ajutorul unui simplu test practic, o să îți dai seama singur, de treaba asta… „Dacă vrei să încerci să înțelegi ce este de înțeles, vei înțelege cu siguranță!”

Studiind ofertele firmei de cablu, în funcție de dorințe și nevoi, ai afla, în primul rând, avantajele și dezavantajele reale. În funcție de avantaje și dezavantaje, am putea decide pentru ce grilă de programe să optăm. Raportul preț/calitate se poate ajusta în funcție de nevoile fiecăruia. De aceea, ideal este ca tu să alegi ce-ți dorești. Nu să-i lași pe alții să aleagă sau să gândească pentru tine! Reprezentanții firmei respective îți vor recomanda ceea ce cred EI ca este bine pentru tine. Oare știu ei mai bine ca tine ceea ce vrei tu sau ceea ce nu vrei? Cu certitudine nu știu!

Înainte să semnezi un contract de cablu TV, te sfătuiesc să fii atent la următoarele aspecte:

  1. Istoricul firmei cu care colaborezi.
  2. Durata instalării serviciilor solicitate (timpul de conectare). 
  3. Clauzele contractuale – Fii atent ce cerințele care ți se impun! 
  4. Paragrafele contractuale – citește bine ce îți asumi să respecți… 
  5. Termenul maxim pe care firma îl alocă în vederea rezolvării problemelor de ordin tehnic. 
  6. Recomandările făcute – Fii atent la ce semnezi!

Odată știute toate aceste aspecte, o să știi foarte bine la ce te înhami. Nu te juca cu aceste situații! Contractele odată semnate, nu mai pot fi corectate. De aceea, este foarte bine să caști ochii. Cine nu cască ochii… nu face bine!

„În viață nu ar trebui să cauți recomandări, ci ar trebui să știi cum să ți le faci singur.”