Greșeli care îți pot ruina viața

Viața este o înlănțuire de evenimente. Acestea pot fi plăcute sau neplăcute. Dezavantajul nostru, al oamenilor, este că suntem obligați să le trăim deopotrivă pe amândouă. Aşa este viața făcută! Nimeni nu poate trăi perfect – oricât de mulți bani am avea și oricât de mult ne-am strofoca, perfecțiunea absolută nu o vom atinge niciodată. În principiu, greșelile te pot ajuta (dacă înțelegi ceva bun din ele), sau te pot ruina (dacă te bagi în ceva fără să conștientizezi în ce te-ai băgat). Greșeli care îți pot ruina viața sunt o droaie. Important este să știi cum să te ferești. Următoarele idei te vor ajuta să gândești dacă faci bine sau greșești.
 
Greșeală
 
Încrederea în prieteni, cunoștințe sau amici, s-ar putea să-ți ruineze viața. Încrederea deplină în oameni este o greșeală. Persoanele care au trăit experiențe neplăcute știu ce zic… 
 
Dacă vorbim despre teorii, cineva spunea odată că „omul cât trăiește învață”. Da! Este o teorie foarte bună, dar omul este bine să învețe uitându-se și în jur, nu numai la el…
 
Încrederea deplină este un lucru cu care nu este bine să te joci. Treaba asta s-a dovedit de mii de ani. Nu ai ce să mai dovedești. 
 
În societatea zilelor noastre, excesul de bunătate este o adevărată vulnerabilitate. În ziua de astăzi bunătatea este o greșeala. Şi slavă Domnului, sunt o grămadă care profită de pe urma ei. Aceștia își folosesc mințile diabolice exploatând la maxim tot ce înseamnă vulnerabilitate umană. Ei nu au resentimente. Au doar foame de bani. Ai mare grijă de sufletul tău. Dacă nu ai grijă de el „o să aibă alții”…
 
Frica, de a nu dori să încerci lucruri pe care nu le-ai mai încercat, s-ar putea să te coste… O decizie prost luată, doar din cauza fricii, s-ar putea să-ți fie fatală. De exemplu, dacă ești nevoit să sari de la etajul unu, pentru că blocul a luat foc, păi sari! Nu te mai gândi de două ori! Altfel, s-ar putea să nu mai ai nici o șansă la viață… Doamne Ferește, de la fum îți poți afecta plămânii, sau pur și simplu te poți pomenii cu o grindă în cap care să-ți deregleze mintea pe toată viața.
 
Greșeli care îți pot ruina viața sunt cu sutele. În cazuri extreme tu trebuie să fii ager. Să lași frica deoparte și să te gândești că, în situații extreme, teama de a nu încerca (să găsești soluții), te poate afecta.
 
Dacă îți ghidezi cursul vieții în funcție de afirmațiile și părerile celorlalți, faci o mare greșeală. Trebuie să știi de la bun început că nu toți oamenii din jurul tău îți vor binele. Din păcate, majoritatea învățăm din experiențe personale. Aşa suntem toți! Până nu pățim ceva, pe pielea noastră, nu ne lăsăm.
 
Lipsa încrederii de sine este o slăbiciune care-ți poate schimba total viața. Dacă nu ai încredere în tine, înseamnă că de fiecare dată când vei încerca să realizezi ceva, te vei oprii la jumătatea drumului. Din cauza suspiciunii și a neîncrederii de sine mulți dintre noi ajung faliți. Neîncrederea de sine te poate ruina.
 
Dacă consideri că viața de zi cu zi este o competiție între tine și ceilalți, te înșeli. Nu există nici un fel de competiție! Întrecerea sau competiția există doar în mintea unora. De exemplu, dacă vecinul lui Pardalian are palat cu 3 turnuri, asta ce înseamnă? – Că Pardalian trebuie să își facă palat cu 4 turnuri? Este o prostie să crezi că în felul ăsta o să ajungi undeva… Prostia concurenței la nivel de orgoliu, mai devreme sau nai târziu, te poate distruge. 
 
Dacă crezi că rezolvarea suferinței este alcoolul, te înșeli amarnic! Băutura nu va face altceva decât să te distrugă. Te va distruge încet și sigur! Asemeni drogurilor. Ai mare grijă cum îți manageriezi problemele. Băutura, cu siguranță, nu ți le va rezolva! 
 
În viață, greșeli vei face oricum. Oricât de atent vei fi, este imposibil să le faci pe toate corect. Totuși, este bine de știut că, înaintea ta, unii au greșit enorm – Și au plătit cu vârf și îndesat pentru treaba asta! De ce să pățești la fel? De ce să nu înveți din poveștile de viață ale celorlalți? De ce experiențele lor să nu fie izvor de inspirație pentru tine? Ce ai avea de pierdut dacă, înainte să faci ceva, te interesezi cum este cel mai bine să procedezi? 
 
Greșelile care au fost făcute în viața unora, au lăsat urme adânci. Acele urme ar trebui să nască semne de întrebare pentru toți cei care nu știu cum stau lucrurile… Experiențele oamenilor maturi ar trebui să fie o lecție pentru fiecare dintre noi. Deschide-ți mintea omule! Trage singur concluzii! Fi mai deștept ca alții și învață, în fiecare zi, din experiențele celorlalți.