Diferența dintre OneCoin și BitCoin

În articolul de astăzi o să discutăm despre monedele digitale – mai exact despre criptomonedele care au schimbat clasicul mod de plată. O să facem o descriere generală despre ce sunt și ce fac ele, și nu în ultimul rând o să explicăm care este diferența dintre OneCoin și BitCoin.

OneCoin vs BitCoin

Am ajuns în vremea în care multe joburi fizice sunt înlocuite de munca calculatoarelor. Timpul nostru de toate zilele acum are altă valoare. Poate nici nu realizăm cât de privilegiați suntem. Și treaba asta s-a întâmplat relativ recent.

În comparație cu miile de ani – dinainte și de după Isus Hristos – lăsate în urma noastră, pot spune că suntem o generație mult mai norocoasă decât conștientizăm. Trăim cele mai revoluționare timpuri. Și asta ar trebui să ne bucure.

Uite că s-a ajuns și la ziua în care banii pot fi tranzacționați doar prin intermediul internetului. Cine credea oare că se va ajunge aici? Realitatea ne dovedește că aproape tot ce credeam că este imposibil, acum poate fi plauzibil. Banii reali acum au devenit virtuali… Și cam despre asta o să discutăm în continuare. Mai exact, o să discutăm despre monedele digitale – despre cele mai importante. O să facem o comparație între ele – între prima apărută (BitCoin), și prima care corectează greșelile făcute de BitCoin.

Înainte să discutăm despre diferențele dintre OneCoin și BitCoin, să explicăm puțin ce înseamnă moneda digitală:

Spre deosebire de monedele reale, monedele digitale sunt „bani criptați” – creați printr-un proces numit „minare” – această minare este bazată pe criptografie. La fel ca și bancnotele reale, criptomonedele sunt unice – create pe baza unui cod criptat de identificare (așa cum bancnotele au la bază serii unice de identificare, și aceste monede, la rândul lor, au coduri unice care le justifică existența). Spre deosebire de bancnotele reale, aceste monede sunt imposibil de contrafăcut. Mai mult de atât, criptomonedele sunt limitate la un număr prestabilit – adică nu pot fi generate mai multe decât s-au stabilit inițial – numărul total de monede este stabilit de algoritmul sursă. Așadar, criptomonedele nu pot fi afectate de inflație. Aceste monede nu depind de nici o țară, de nici o bancă și de nici un guvern – depind doar de persoanele care le tranzacționează.

Acum o să facem o caracteristică generală între cele mai bune monede digitale actuale.

Discutăm despre diferențele dintre OneCoin și BitCoin:

OneCoin

 

1. Criptomoneda viitorului.

Avantajul OneCoin, în această industrie, a fost reprezentat de sacrificiul inițial făcut de BitCoin. Cei de la OneCoin au urmărit în de-aproape evoluția BitCoin analizând în amănunt toate vulnerabilități-le și greșelile conceptului primar. Așadar – în 5 ani de monitorizare – au reușit să stocheze și să analizeze toate greșelile apărute în dezvoltarea BitCoin. Cu această bază de date, inițiatorii proiectului OneCoin au vrut să facă o criptomonedă mult mai performantă și mult mai sigură. Acum, în timp ce discutăm, suntem în situația de a spune că elevul își depășește profesorul.

2. Număr mare de criptomonede.

Numărul total de monede care pot fi create este de 120 miliarde, iar procedura de a le obține este una simplă – mult mai simplă decât cea a bătrânului BitCoin. De aceea, OneCoin este singura criptomonedă din lume care poate fi accesată de oricine.

3. Companie transparentă.

Fondatoarea, Dr. Ruja Ignatova, este cunoscută ca fiind expertă în domeniul finanțelor. Toți participanții implicați în acest proiect sunt oameni cunoscuți, oameni dedicații domeniilor din care fac parte. Această monedă digitală arată lumii exact ceea ce este. Nimeni nu se ascunde!

4. Transfer direct către bancă.

OneCoin permite transferul de bani direct către orice bancă din lume. Este un sistem cât se poate de simplu. Și aceasta, datorită faptului că userii sunt verificați.

5. Companie supravegheată.

Această companie este supravegheată îndeaproape de autorități, plus de către o firmă renumită de audit care verifică în detaliu activitatea companiei.

6. Useri verificați.

Know your customer (KYC) este procesul de verificare al clienților – asemeni procedurilor pe care banca îl face clienților săi. Moneda OneCoin este prima monedă criptată care adoptă acest sistem. Deci toată lumea este verificată și autentificată.

7. Platformă actualizată zilnic.

Platforma de tranzacționare (OneLife) este îmbunătățită zilnic, iar lucrul asta se datorează unei armate de oameni foarte bine pregătiți.

9. Milioane de membrii activi.

Spre surprinderea multora – în speță a celor care nu cred în monedele digitale – acest tip de monedă este tranzacționată de milioane de oameni. Oare să credem că toți acești oameni sunt incapabili să facă diferența dintre bine și rău?

Dacă ești interesat de mai multe detalii îți poti face un cont aici:
https://www.onelife.eu/signup/florinmanica001

BitCoin

1. Prima monedă digitală din lume.

BitCoin este pionierul – este prima monedă digitală care a avut curajul să încerce „noul”. Cu ea a început totul. Fondatorul a dezvoltat această piață de la zero, trecând prin toate etapele „crude” de dezvoltare: începând de la greșeli grave, și erori nenumărate, până la realizări extraordinare. Toate etapele acestea au fost acceptate. Acesta este cursul oricărui proiect prototip – orice am spune, la început, nu se pot face toate ca la carte – mai ales atunci când este vorba de o etapă nouă de dezvoltare plină de necunoscut. BitCoin a arătat oamenilor că evoluția accede către noi culmi. Și prezentul ne dovedește că acest mod de plată este din ce în ce mai folositor…

2. Număr de monede limitat.

Numărul total de monede, care poate fi minat, este de 21 milioane. Procedura de minare este foarte greoaie. O monedă se poate crea în ani de zile. Este nevoie de „aparatură specială”, timp și multă răbdare – de aceea, putem spune că sistemul este oarecum depășit de tehnologia prezentă.

3. Fondatori anonimi.

Nu se știe nimic despre cel, cea sau cei care au creat moneda. Totul este lăsat în ceață. Se știe ceva despre un anume Satoshi Nakamoto; dar se pare că acest nume este de fapt un nume fictiv dat unei organizații. 

4. Nu se pot accepta transferuri direct către bănci.

Din păcate BitCoin nu are același statut ca OneCoin. Nu se pot face plăți directe către bănci. Userii fiind anonimi, banca nu poate accepta moneda.

5. Companie neverificată.

BitCoin este o monedă care nu poate fi verificată de autorități. Totul este anonim: de la inventatori până la tranzacțiile în sine.

6. Useri anonimi.

Tranzacțiile și userii sunt anonimi. Aici au fost probleme serioase. În trecut s-au făcut plăți mai puțin ortodoxe – s-a zvonit că s-ar fi transferat bani pentru droguri, crime, pedofilie și terorism.

7. Moneda nu este asigurată.

Au fost situații în care moneda a fost pierdută din cauza unor defecțiuni tehnice ale calculatoarelor utilizatorilor, sau furate de către hackeri.

8. Platformă limitată…

Fiind implementată în anul 2009, platforma mamă nu poate tranzacționa multe tranzacții pe secundă.

9. Participare redusă.

BitCoin este o monedă accesată de un segment „redus” de populație, și asta pentru că minarea, respectiv tranzacționarea, sunt lucruri ceva mai complicate – ai nevoie de cunoștințe în domeniul IT. Userii activi sunt aproximativ 250.000.

Așadar, pentru că ai înțeles care este diferența dintre OneCoin și BitCoin, acum poți face comparația. Cert este că, vrem nu vrem, cu siguranță viitorul financiar se va îndrepta spre acest tip de monede.

Care va fi cea mai bună criptomonedă a viitorului? Numai TIMPUL o va putea spune…

Dacă dorești mai multe informații despre OneCoin le poți găsi accesând acest link:
https://www.onelife.eu/signup/florinmanica001