De ce nu toți bloggerii ajung să aibă succes

Într-o lume în care toți alergăm după bani, blogul chiar poate reprezenta o adevărată modalitate de a câștiga și de a te dezvolta. Din păcate, activitatea asta nu-i pentru toată lumea! În prezent, foarte mulți oameni încearcă, cu ajutorul blogului, să-și facă o afacere. Dar numai o mică parte reușesc. De ce numai o mică parte reușesc? De ce nu toți bloggerii ajung să aibă succes? Răspunsul la aceste întrebări îl găsești în următoarele rânduri.

Failure

Mulți bloggeri nu ajung să aibă succes din cauza lăcomiei!
Aici vorbim de aceia care se gândesc numai și numai la bani: cum să facă bani, cum să obțină cât mai mulți bani, și așa mai departe. Scopul lor nu este să ajute publicul care le vizitează blogul, ci să profite cât mai mult de pe urma lor. 

Unii se dau prea deștepți. Încearcă să pară ceea ce nu sunt. Nu sunt academicieni, dar vor să vorbească precum academicienii. De ce fac asta oare? Probabil se cred mai inteligenți, sau mai importanți. Ei știu cel mai bine…

Unii pun preț pe cantitate nu pe calitate. De aceea nu ajung să aibă succes! Adică spun ideea unei propoziții banale într-un articol de 2000 de cuvinte. O lungesc la nesfârșit fără să spună nimic concret. Ăștia sunt ăia care vorbesc o oră dar, în esență, nu spun nimic. 

Marea majoritate a bloggerilor care nu au succes sunt aceia care nu reușesc să se controleze. Aceia care trec în extrema cealaltă. Să-l dăm exemplu pe unul care este ahtiat să facă profit din reclame – cel care are atâtea reclame pe blog, încât, când intri pe blogul lui, îți este aproape imposibil să-i citești articolele. Să știi că sunt o grămadă de siteuri care îți aruncă în față reclame peste reclame, doar doar să cumperi ceva… 

Problema majoră a bloggerului o reprezintă disciplina de zi cu zi – disciplina de a te organiza, în așa fel încât, să-ți duci la bun sfârșit planul pe care ți l-ai propus pe ziua respectivă. Să știi că este al naibii de greu să faci treaba asta! Și nu neapărat că nu ai fi tu capabil, ci pentru simplul fapt că „tentațiile din jurul tău” îți distrag atenția: muzica, televizorul, frigiderul, dulciurile, soția, și altele (vecina în șort care trece pe la geam cu cățelul, filmulețele porno pe care oricum nu le ratezi niciodată, pauza care oricum ți-o fixezi special ca să ai un motiv plauzibil să nu scrii, s.a.m.d). 

Câteodată mă uit la mine și mă minunez. De două zile mă strofoc să scriu articolul ăsta și nu-mi iese. Știi cum fac? Mă pun la birou, zic că mă apuc de scris, și mă gândesc că trebuie să-mi fac o cafea. Fac cafeaua, mă așez la birou, dau să încep, și sună telefonu! Vorbesc 10 minute, dau să încep, după care primesc o notificare în mail de la un site care postează regulat filmulețe pe YouTube despre tot felul de pluginuri și aplicații. Mă uit la filmuleț, după care primesc mesaj de la nevastă-mea. Vorbesc cu ea prin mesaje vreo zece minute, după care zic că ar fi bine să termin totuși ce am început… Mă împotmolesc la un cuvânt care sună prost, sau la o exprimare pe care vreau să o dezvolt, caut sinonime, rectific, modific, găsesc un cuvânt care vreau să-l verific (din punct de vedere morfologic), merg pe google, găsesc articole, mai văd acolo și alte lucruri interesante, mă iau de citit… Termin! Mă apucă foamea! Zic că după ce mănânc, termin articolul, când colo, se trezește fii-miu, și gata! Cu treaba asta s-a terminat șmecheria! Uite așa trece timpul și fac rahatul praf (să-i spunem așa ca să nu-i spunem altfel). 

Cu disciplina şi organizarea e problemă mare! Ce să mai… O să-mi ia mult timp până mă voi disciplina așa cum doresc. Dar cine știe, poate o să reușesc după ce va crește copilul puțin mai mare…    

Unii bloggeri nu au succes pentru că nu știu să facă sacrificii. Nu-și dedică mai mult timp pentru idealul lor. Orice disconfort îi deranjează. Orice neplăcere îi jenează. Și lucrul ăsta îi îndepărtează…

Cum să ajungi să ai succes dacă nu ești constant? Doar n-oi vrea să scrii un articol, sau să postezi un filmuleț, o dată pe lună, și să ai pretenția să-ți vină banii acasă cu grămada! Blogul nu înseamnă relaxare! A, relaxare este atunci când îți faci un blog pentru a posta, la cine știe cât timp, poze și lucruri din viața ta… Dar când vezi blogul „ca pe o afacere”, lucrurile se complică. Acolo trebuie să fii implicat întrutotul: fizic, psihic, moral, sufletește. O să ai „pe cap”: stres, dezamăgiri, responsabilități, obligații, și câte și mai câte. Deci trateaz-o ca pe o afacere, nu ca pe o joacă în care vii la două săptămâni să mai postezi câte ceva ca să umpli spatiile goale!

Dezamăgirea bloggerului că el nu poate să evolueze, se datorează faptului că el nu învață precum ar trebui să învețe. Păi dacă ar cumpăra cărți lunar, și ar investi bani numai în așa ceva, altfel ar fi viața lui,  altfel ar progresa. Una este să citești 12-13 cărți pe an, și alta este când nu citești nimic. Ideea este simplă. Atunci când ești bine informat, sau bine documentat, ești mult mai recomandat pentru a scrie ceva, sau să le vorbești altora. Cum să informezi lumea, dacă tu nu ai habar despre subiectul pe care vrei să-l expui? Ce să le spui? Minciuni?
Nu merge tată așa! Atunci când informezi lumea greșit, mai devreme sau târziu vei fi judecat. Și singurul care va pierde, vei fi doar tu.

Ceea ce te face să pierzi, în afacerea asta, este atunci când: înveți, te informezi, citești, asimilezi, dar nu pui în aplicare ce asimilezi. Să spunem că în seara asta asculți un audio book despre „Cum să dezvolți o afacere”. O asculți, te relaxezi, și atât! Nu tragi nuci o concluzie, nu scoți din context nici o idee, nu scrii pe blogul tău nimic despre asta – nu pui în aplicare, în zilele următoare, nimic din ce ai ascultat sau din ce ai citit. Păi poți tu evolua așa? Bineînțeles că NU! Numai atunci când aplici, ce ai învățat, poți realiza ce ai visat. Culmea este că aici se împotmolesc aproape toți…

Când vrei să realizezi ceva măreț, totul depinde de modul în care te educi, și de felul în care pui în practică tot ce ai învățat. Aici e vorba de multă ambiție și concentrare – vorbesc de concentrarea de a nu fii distras de tot felul de factori externi. Care va să zică, „fă azi ceea ce trebuie să faci azi”! Nu te consola cu ideea că poți amâna pe mâine, ceea ce de fapt ți-ai plănuit să faci azi!

Cu ceva vreme în urmă, prin mass-media umbla o vorbă celebră care spunea: „Informația înseamnă putere!”. Vorba nu-i completă! Asimilarea informației + punerea ei în aplicare, înseamnă putere! Asta-i vorba completă! Degeaba ai informația dacă doar o asculți, și-ți rămâne doar în cap.

Știi de ce nu toți bloggerii ajung să aibă succes? 
Din cauza lenii prietene! Asta-i cauza principală a insuccesului. Lenea-i cucoană mare! Și știi care-i culmea? Că a ajuns problema principală a omenirii (lenea și stresul – cele mai mari probleme ale secolului în care trăim). De aceea nu ajung toți unde ar trebui să ajungă. Că sunt puturoși!
Prin urmare, trebuie să fii tare (în lupta asta cu tine)!

Lenea nu este altceva decât lupta ta permanentă cu propriile gânduri.

Într-o afacere, dacă nu știi să-ți alegi domeniul, și publicul target, o să fii falimentar din start.
Dacă consideri că a vinde mașini de lux este o nișă profitabilă, sau mai bine spus, dacă statisticile spun că industria de lux este o nișă profitabilă, n-ai decât să începi o afacere în domeniul ăsta. Dar degeaba statisticile tale au cifre mari, dacă tu mergi să vinzi mașini de lux la sate. Aici sunt două aspecte care trebuiesc foarte bine alese. De fapt, alegerea celor două, îți va bătătorii, sau nu, drumul spre succes.  

Un alt aspect important de menționat este titlul postării tale – titlurile articolelor blogului tău. Titlul și subiectul! Usturoiul și ciorba de burtă. Muștarul și micii. Înțelegi tu ideea…
Pe lângă faptul că titlul trebuie să justifice întreg conținutul articolului, mai trebuie să fie: și interesant, și relevant, și captivant. Lucruri de care mulți nu țin cont.
De aceea nu toți bloggerii ajung să fie cunoscuți, sau să aibă succes. Pentru că nu țin cont! 

Afacerea din blog este una destul de complicată. Necesită timp, necesită investiții, sacrificii, și câte și mai câte. Îți trebuie multă tărie de caracter să poți începe așa ceva. De aceea este și râvnită! Pentru că-i greu să faci din nimic, o afacere reușită.