Cum să-ți recapeți motivația de a scrie pe blog

Lipsa chefului de a scrie pe blog se întâmplă aproape fiecărui blogger. Scrisul, în general, este o provocare. Îți spun din experiență.”Cheful pentru scris este o problemă generală”. Sun zile când pur și simplu nu ai nici o tragere de inimă să scrii, sau sunt perioade în care ești foarte obosit; așa că, sunt momente când îți vine să spui: „Dă-l naibii de blog! În seara asta nu am nici un chef de el! În seara asta vreau să mă uit la televizor!” De câte ori nu ai avut în cap fraza asta? Eu unul am avut-o de multe ori, dar am căutat o soluție și am aflat răspunsul. Dacă și tu vrei să afli cum să-ți recapeți motivația de a scrie, te invit să citești următoarele afirmații.

Laptop

De la a spune o dată că nu ai chef, până la a spune de zece ori același lucru, mai este doar un singur pas. Dacă ajungi acolo, să știi că motivația ți s-a redus la jumătate. Pentru ați trezi simțurile și cheful de scris, citește următoarele afirmații motivaționale și cu siguranță te vei remonta.

Încearcă să faci o analiză a vieții tale și vezi dacă merită să continui așa.

Ești mulțumit de felul cum trăiești? Ai vrea mai multe de la tine sau de la viața ta? Dacă da, înseamnă că este timpul să te zbați să schimbi ceva. Va trebui să muncești dacă vrei să-ți atingi idealul, iar munca pe blog este o alternativă. Nu vei căra saci plini cu nisip, nu vei împinge nici pietre de moare, ceea ce vei face este să îți pui mintea să gândească. Pentru asta ai nevoie de cel puțin o ora pe zi – oră pe care să o dedici blogului.

„După ce te-ai dedicat, la un moment dat, blogul îți va aduce satisfacția la care ai visat.”

Dacă îți vei face timp să scrii în fiecare zi, sau cel puțin din 3 în 3 zile, șansa ta, de a ajunge unde ai visat, va rămâne activă.

Trebuie să strângi din dinții! Dacă vrei să fii responsabil, ești nevoit să ieși din zona ta de confort. În felul ăsta lucrurile vor merge numai spre bine. Dacă nu renunți la obiceiurile care te țin pe loc, nu vei atinge niciodată succesul. Oricât de greu ți-ar fi, sau oricât de greu ar fi să repari lucrurile, încearcă să găsești o soluție care să te facă să înaintezi. Oricât de puțin ai progresa, caută să mergi înainte, nu înapoi.

Citește poveștile celor care au devenit bogați din blogging. 

Citind despre poveștile de succes ale celorlalți, vei putea fi motivat să mergi mai departe. Am fi ipocriți dacă nu am recunoaște că, pe lângă pasiunea de a scrie, și pe lângă dorința de a ajuta, nu ne-am gândit la bani… Nu ai cum să nu te gândești la bani! Dacă ai fi putut trăi numai cu aer, probabil banii nu ar mai fi reprezentat o prioritate. Dar în situația de față, suntem nevoiți să ne rezumăm și la ei.

În drumul bloggerilor de a reuși, unii au reușit să câștige cât să nu mai trebuiască să muncească, iar alții din păcate nu au reușit mai nimic. Succesul în blogging vine din combinația perfectă dintre dorință, muncă și pasiune. În felul ăsta, unii au câștigat și încă câștigă lunar cât să nu le lipsească nimic din ceea ce le este necesar. Deci ca să fii motivat să scrii, trebuie să înveți de la cei experimentați.

Dacă îți faci promisiuni, lucrurile în viața ta vor fi mult mai clare și mult mai bine organizate.

Productivitatea ta va crește pe zi ce trece iar rezultatele vor fi din ce în ce mai vizibile. Promisiunea la care mă refer constă în organizarea timpului personal în așa fel încât, dacă îți propui astăzi să scrii pe blog două ore, păi să scrii! Nu când vine timpul de scris să te fofilezi! Trebuie să te ții de promisiunea pe care ți-ai făcut-o fără să cauți scuze. Situația ar trebui percepută ca și cum ai fi nevoit să pleci dimineața la muncă. Adică asemenea unei obligații. Că vrei sau nu să crezi, stabilirea unei promisiuni reprezintă una dintre soluțiile reale pentru recăpătarea motivației.

Încearcă să transformi lumea în care trăiești într-o constantă resursă din care să te inspiri.

În felul ăsta vei găsi noi idei și noi subiecte pentru viitoarele tale articole. Dacă ai inspirație, ai și chef. Deci fii atent în jurul tău și ia-ți notițe ori de câte ori ai ocazia. Orice notiță, mai devreme sau mai târziu, te va ajuta. Vei vedea pe pielea ta.

Dacă îți fixezi un target clar (pe termen lung), vei fi mult mai productiv și mult mai eficient decât dacă nu ți-ai fixa unul.

De exemplu, îți propui ca până la sfârșitul anului să scrii o carte. Când îți propui ceva, mintea lucrează. Ea va încerca să caute în permanență soluții pentru atingerea scopului propus. Subconștientul lucrează, iar cheful tău pentru scris va fi din ce în ce mai prezent.

Vorbește cu ceilalți bloggeri. Vei avea foarte multe de învățat de la ei.

Fi sociabil și curios. Caută în permanență oportunități și nu ezita să le spui celor din domeniul tău problema ta. Întreabă-i cum să-ți recapeți motivația de a scrie pe blog – Te vor ajuta cu siguranță. Fii convins că și ei au avut aceleași probleme. Întreabă-i cum au scăpat de ele. În felul ăsta vei găsi răspunsuri la toate întrebările. Inspirația ta pentru scris ține și de socializare, nu numai de studiu și informare.

Oricât de multe sfaturi ai primi și oricât de multe cărți ai citi, nu vei putea niciodată reuși dacă nu ești motivat sau pasionat de dorința inimii. Oricât de mult ai învăța și oricât de tare te-ai implica, în primul rând trebuie să-ți placă să scrii. Îți place să scrii? Dacă da, nu mai așteptă și treci la treabă!

„Viața trece repede.”