Cum să faci bani din diverse activităţi casnice

Pentru că bani au fost şi sunt la putere, tot timpul vei alerga să-i ai. Sunt convins că în viaţă totul are o limită – deci nu ai face chiar orice pentru ai obţine, dar cele mai la îndemână activităţi le-ai face! Aşa că, uite câteva idei – pe care le poţi avea la îndemână – despre cum să faci bani din diverse activităţi casnice:  

Bani

Bani obţinuţi din vânzarea unor lucruri nefolositoare.
Orice om are prin casă lucruri care nu-i mai trebuiesc. Să dăm exemple: bibelouri care nu-ţi mai plac, jucăriile copilului de când era mic, mobilierul vechi care l-ai băgat în boxă, colecţia de reviste care nu te mai pasionează, cărţile vechi pe care mai aveai puţin şi le aruncai la gunoi… Toate lucrurile astea vechi pot fi valorificate! Cu ajutorul internetului şi a site-urilor de comerţ, ai oportunitatea să le scoţi la vânzare sau la licitaţie. Sun o grămadă de persoane care cumpără lucruri vechi! Testează piaţa şi ai să te convingi.

Cazare si mic dejun în locuinţa proprie.
Dacă ai vilă, casă sau apartament, şi locuieşti într-o zonă turistică, ai putea face o mică afacere din care să câştigi ceva bani. Cazarea unei nopţi plus o masă caldă (oferită turistului) îţi vor aduce un profit care să-ţi asigure cheltuielile uzuale pentru câteva zile. Nu sună rezonabil?

Prestări de servicii.
Să presupunem că stai într-un bloc cu 9 etaje. Nu ai loc de muncă şi nici lucruri prea multe de făcut… Ştii că la etajul nouă locuiesc mai mulţi pensionari. La toţi de la acel etaj le este greu să îşi arunce singuri gunoiul. De ce nu ai face tu asta? Le propui dealul şi când au nevoie de tine, te sună. Ai şansa să câştigi bani pe termen lung. Partea frumoasă este că blocul tău are nouă etaje, nu numai unul. Şi mai mult de atât, blocul tău se află într-un cartier compus din multe blocuri… Deci teoretic ai putea să ai pe lună câştiguri substanţiale – poţi lua în calcul şi faptul că, pentru un anumit procent, ai putea „angaja” un prieten să facă treaba asta pentru tine…

Alternativă: ai putea face piața vecinilor care nu pot sau care nu vor să se deplaseze…

Comerţ online.
Cumperi de pe internet – produse la un anumit preţ – şi vinzi tot pe internet, dar la un preţ mai scump. Asta ar fi cam cea mai simplă afacere.

Cum crezi că ar fi să stai în pat cu laptopul în mână, să te relaxezi, să asculţi muzica, şi în acelaşi timp, speculând piaţa online, să produci şi bani? Ar fine bine, nu?

Ştiai că poţi face bani, de acasă, din vânzarea unor suveniruri achiziţionate la preţ zero? Dacă locuieşti la ţărmul mării, ai putea aduna sute de scoici, melci sau roci. Cu ajutorul laptopului (pentru treaba asta te poţi folosi şi de telefon) îţi faci un magazin virtual, sau eventual îţi faci un cont pe un site deja existent, şi îţi vinzi acolo produsele. Investiţie zero, câştig 100%!

Munca de acasă este cel mai relaxant mod de a face bani. Nu ai şef, nu ai program fix, mănânci la ce oră vrei, dormi la ce oră vrei, te îmbraci în ce vrei, şi mai mult de atât: acasă poţi sta cât vrei la turturica sau elefănţelul gol. Ce-ţi mai trebuie? Flexibilitate ai, timp ai… Doar să fii tu prea pretenţios, să-ţi mai doreşti și altceva în plus…

Dacă ai inspiraţia să te axezi pe o nişă de clienţi „cu necesităţi şi nevoi”, profitul tău săptămânal poate fi destul de mare. Totul va depinde de calitatea produselor, de preţul acestora şi de strategia ta de a te face cunoscut. Calitatea produselor sau a serviciilor tale va determina clientul să te recomande – de aici se poate forma acel „bulgăre de zăpadă” care pe zi ce trece te va face din ce în ce mai „potent financiar”.

Dacă vei începe o afacere muncind de acasă, să nu uiţi niciodată un lucru:
Oricât de bun ai fi, să nu te autoapreciezi niciodată! Fii decent şi lasă-i pe alţii să te laude. În felul ăsta, cel care va avea de câştigat (pe termen lung) vei fi numai tu.

Atunci când te gândeşti să faci bani din diverse activităţi casnice, gândeşte-te şi la o anumită deprinderea pe care să o perfecţionezi (meserie, hobby sau îndeletnicirea pe care să te bazezi). În felul ăsta vei ajunge acolo unde te visezi.