Cum să câștigi din pariuri sportive

Sunt parior de vreo 15 ani. De-a lungul anilor am trecut prin tot felul de situații: unele frumoase, altele prăpăstioase. În toți anii ăștia am învățat destule… Chiar pot spune că am învățat destul cât să-mi permit să împărtășesc câte ceva. Experiența m-a făcut sa fiu vigilent, calm, cumpătat și ponderat. Dacă vrei să fii la fel ca mine, te invit să înveți cum să câștigi din pariuri sportive.

Câștigător

În acest articol îți voi da câteva sfaturi pentru a-ți multiplica șansele de câștig. Nu vorbesc de vreo formulă sigură sau de vreo strategie minune, îți spun doar ce ar trebui să faci pentru a avea mai multe șanse. Este foarte important să știi cum să-ți creezi șanse. Marea majoritate ignoră riscurile, și bineînțeles ajung să piardă în fiecare lună sume considerabile.

Să știi un lucru: în pariuri, nimic nu-i sigur! Niciodată să nu mergi pe ideea că o să câștigi „sigur”. În pariuri sportive totul este posibil. Apropo de treaba asta, citeam mai zilele trecute un articol despre cum să câștigi la pariuri sportive tot timpul. Da! Așa se specifica, că vei câștiga fără să pierzi vreodată. Bineînțeles, e la mintea cocoșului că titlul era umflat. Nu există așa ceva! Nu există pariu sigur! Există doar iluzia pariului sigur. Așa că hai să coborâm cu picioarele pe pământ și să fim așa cum ar trebui să fim.

Cele mai eficiente metode de câștig la pariuri sportive sunt cele testate, confirmate și aplicate de tine. Următoarele îndrumări au fost testate, confirmate și răs-confirmate de mine. 

1). Urmărește cotele rezonabile. Nici prea mari, nici prea mici. Va să zică, dacă cota 2.00/3.00 este potrivită , 5.00/6.00 este deja prea mare. Cotele rezonabile cresc probabilitatea adevărului (adică ceea ce gândești să se și întâmple).

2). Alege tipul de pariu cu șanse 50/50. Care va să zică, șansele tale reale să fie egale cu a casei de pariu. Așa ar fi normal. Așa ar fi firesc; dar din păcate nu se întâmpla așa. Procentul de 50% / 50% (între tine și casa de pariuri) nu va exista niciodată. Casele de pariuri vor avea grijă, de fiecare dată, să aibă un avantaj în plus (că doar nu în minus) față de tine. Dar printr-o strategie matematică, bine pusă la punct, îţi poţi egala șansele. Când vorbim de pariuri sportive vorbim și de matematică. Matematica, în cazul nostru, este ca „mujdeiul din ciorba de burtă” – unul fără altul nu se poate. Pariurile și matematica fac echipă bună. Prin urmare, un simplu exemplu de „pariu potrivit” ar fi „gol marcat”. Acesta, combinat cu o formulă matematică bună, poate aduce profit.

3). Nu te baza pe favoriți. Chiar și dacă echipa favorită joacă cu ultima clasată, asta nu înseamnă că victoria va fi de partea celor bine cotați. Victoria va fi conform așteptărilor sau imprevizibilă. Totul este relativ, chiar și posibila victorie a favoriților…

4). Folosește strategia pariului fictiv. Pariază fictiv (adică fără să pui bani) până ajungi să pierzi trei, patru, bilete consecutive, urmând să pariezi real pe o progresie tip martingale (unde să te asiguri că poți acoperii minim 5 bilete pierdute consecutiv), iar după fiecare bilet câștigat să începi de la punctul zero.

5). Pariază matematic. Oricât de pasionat, fan sau fanatic ai fi, gândește-te că în lumea asta nu ai de ce să investești suflet, sau să te enervezi când echipa favorită pierde. Înțelege că pentru a câștiga îți trebuie matematică. De aceea, ești musai nevoit să inventezi un sistem.

6). Pariază progresiv. Numai așa vei avea șanse să-ți recuperezi banii și să ai profit. Dar să nu înțelegi greșit! Progresia asta nu se face alandala. Totul este controlat și factorul de risc asigurat. Despre treaba asta îți povestesc la următorul pas.

7). Adaugă surplus de siguranță factorului de risc. Așa cum am început strategia, cu „pariuri fictive”, așa vom continua și vom mai adăuga ceva.

La un moment dat (atunci când simți că riscul a crescut) pui în funcțiune planul de avarie. Să-ți dau un exemplu: să spunem că începi strategia așteptând pierderea a două meciuri fictive consecutiv. Ai ajuns la punctul de a plasa primul pariu. Înainte de al plasa, îți fixezi o sumă target (așa zisul profit pe fiecare bilet câștigat). Această sumă target, ți-o impui să o câștigi doar pe următoarele 5 bilete pariate, după care intervii și optimizezi sistemul (cu acel plan de avarie): adică la pariul nr.8 nu te mai gândești la profit, ci calculezi să-ți recuperezi suma pierdută, și asta o vei face din suma următoarelor doua bilete câștigate consecutiv. Prin urmare, calculezi și recalculezi suma pe care o pariezi până câștigi două bilete consecutiv. Îți recuperezi pierderea și o iei de la capăt. Unele progresii sunt păcătoase, important este să nu pierzi. Deci nu te gândi mereu la profit, gândește-te și la siguranță. 

8). Nu pleca niciodată la drum fără banii necesari sistemului pe care vrei să-l joci. Vrei să înveți să câștigi din pariuri sportive? Nu se pleacă la drum fără bani. Dacă consideri că ai nevoie de 1000 de euro, să-ți începi strategia, păi strânge toți banii și începe doar din momentul ăla. Adică dacă ai 500 de euro, și ție îți trebuiesc 1000, nu te apuca! În felul ăsta o să-i pierzi și pe cei pe care-i ai. Și treaba asta nu ți-o spune un amator, ți-o spune unul care chiar a învățat din multe experiențe proaste.

9). Strategia pe care o aplici să-ți asigure un minim de 9 bilete pierdute consecutiv. Primele patru bilete pot fi pariuri fictive, deci șansele ca tu să poți ajunge la 9 bilete pierdute consecutiv – cu suma pe care o ai – sunt destul de mari. Așadar, nu te speria că nu ai bancă mare. Fii inteligent și gândește!

10). Fii disciplinat. În 99% din cazuri vei pierde pentru că te abați de la drumul tău. Adică de la sistem. Deci încearcă să fii cumpătat și disciplinat. Altfel… inevitabil, vei ajunge la faliment.

La sfârșitul articolului o să-ți dau un link către regulile de bază pe care orice parior ar trebui să le citească… Acolo o să vezi de ce este bine să fii așa cum vreau eu ca tu să fii.

11). Nu paria seara. Când spun seara mă refer la pariurile plasate după ora 23:00. Ideea este că, indiferent de oră, ar trebui să te asiguri că mai poți paria 10 bilete consecutiv. Asta-i pentru siguranță ta. Bineînțeles, în primul rând banca să-ți permită! Deci îți asiguri banca + 10 bilete pe care să le joci progresiv. Dacă estimările sau documentările tale stau în picioare, poți paria și seara. Dar nu te abate de la regula de bază. 

Acum, că tot suntem încălziți, îți mai dau o sursă de documentare. Este vorba de un articol scris de mine cu ceva timp în urmă. Îi spune,  21 de reguli pentru a câștiga din pariuri sportive. Sper să-ți fie de ajutor! 

Dacă vrei să înveți cum să câștigi din pariuri sportive mai întâi învață cum să nu pierzi.