Cum să câștigi bani făcând ceea ce-ți place

Dacă dorești să câștigi mai mult, dar nu știi cum, urmărește cu atenție îndrumările expuse mai jos și cu siguranța îți va fi mai bine. Următoarele rânduri vor detalia câteva idei practice despre cum să câștigi bani făcând ceea ce-ți place – este ca și cum, ți-aș da unelte, ți-aș indica corect drumul spre comoară, ți-aș spune tot ce ai de făcut, tu urmând mai apoi să muncești, pentru a dobândi ceea ce-ți dorești.

Bani

Cine nu vrea să câștige bani? Cine nu și-ar dori averi? Cine nu și-ar dori o viață mai bună? Este cert, marea majoritate dintre noi ne gândim la bani – Cine nu recunoaște minte!

„Cum să câștigăm mai mulți bani?” Asta-i întrebarea care ne macină existența.

Toți alergăm să câștigăm cât mai bine posibil, dar din păcate, doar o mică parte reușesc să câștige lunar mai mult decât le este necesar. Cum procedează ei? Care le sunt secretele? Ce au făcut ei și noi nu? Acestea sunt întrebările la care mulți dintre noi nu am găsit răspunsul – Partea frumoasă este că răspunsul există și va fi detaliat în următoarele rânduri.

Money

Să începem cu începutul. În această situație începutul ești tu – tu ești personajul principal – tu ești cea mai importantă persoană (ești cea mai importantă persoană, în primul rând pentru tine). O să mă întrebi: „De ce sunt cea mai importantă persoană?” Păi, care este primul lucrul la care te gândești după ce te trezești dimineața? Te gândești la tine, nu? Doar nu te gândești la mine. Te gândești la tine și la prioritățile tale. Te gândești la tine și la viața ta: ce urmează să faci, ce probleme trebuiesc rezolvate, ce priorități ai, și lista poate continua.

Tu trebuie să fii pentru tine cel mai important om de pe pământ. Atenția pe care o dai valorii personale este cel mai de preț stimulent pe care omul îl poate avea.

Ca să ajungi să înveți cum să câștigi bani, făcând ceea ce-ți place, trebuie să fii stăpân pe tine și pe propriile gânduri.
Adică trebuie să ai încredere în tine și în tot ceea ce urmează să faci.
Pentru încredere, îți trebuie respect de sine. Va să zică, când te uiți în oglindă, să nu-ți fie rușine de tine: de ceea ce ai făcut, sau de ceea ce ești… Se cuvine să fi demn, să fii corect, să fii normal. Să nu faci lucruri care să-i afecteze, în rău, pe alții. Lucrurile astea, mai devreme sau mai târziu, îți pot afecta încrederea și respectul de sine… Deci fii om bun, pentru că în felul ăsta încrederea ta în propria persoana nu va avea niciodată de suferit.

Este obligatoriu să elimini din drumul tău frica.
Cine nu încearcă, nu va avea niciodată șansa să reușească. Este ca-n povestea cu ăla care vrea să câștige la loto da nu pune niciodată bilet. Deci cum să reușești vreodată să-ți atingi idealul, dacă ție îți este frică și să te gândești? Așadar, elimină orice spaimă, din drumul tău, și concentrează-te pe ideea că, dacă nu ești distras, vei merge numai înainte.  

Gândește-te la un plan pe care să-l pui în practică.
Care ar fi cea mai bună strategie pentru a ajunge acolo unde dorești să fii?

Hai să ne imaginăm un scenariu. Să spunem că suntem undeva la țară. Subiectul principal este Gheorghiță – un țăran onest și bun la suflet care nu a câștigat niciodată bani.  El își trăiește viața alături de frumoasa lui soție Ioana – o femeie simplă ca și el. Visul lui Gheorghiță este să câștige bani, și cum singura variantă, pe care o are la îndemână, de a câștiga bani,  sunt animalele din gospodărie, se gândește el așa, în sinea lui, să-și facă o mică afacere…  Şi ce face? Păi face în felul următor:

Își exploatează calitățile pe care le deține: om gospodar priceput la toate treburile gospodărești [muls vaca, cules iarbă la animale (și cu iarba asta e treabă serioasă – nu toată iarba de pe câmp se dă la animale), tuns oaia, rânit la porc, tăiat via, pus răsaduri, pigulit roșiile, făcut țuica, făcut vin,  și așa mai departe]. Adică vreau să-ți spun că își exploatează calitățile – le exersează.

În urma efortului lui, și a calităților pe care le are, Gheorghiță reușește să producă de 10 ori mai multă mâncare decât poate mânca într-un an. Şi ce face? Păi învață o nouă îndeletnicire, și anume, cum să facă comerț. Mai pe limba noastră: cum să-și facă publicitate pentru aș vinde produsele. Pentru asta apelează la Ion, vecinul lui (Ion este comerciant din tată-n fiu – vinde la obor câte și mai câte). Gheorghiță îl cinstește Pe Ion și învață secretele comerțului… 

Așadar, Gheorghiță al nostru și-a exploatat calitățile, adică a făcut ceea ce i-a plăcut, și-a produs materia primă, a învățat de la Ion cum să-și vândă produsele, și acum, duminica vinde la obor câte și mai câte.

Ideile de bază pe care tu ar trebui să le reţii sunt următoarele:

1). Axează-te pe ceea ce îți place să faci.

2). Exersează la maxim ceea ce-ți place.

3). Investește ceva bani în studii de specialitate. Sau plătește-i pe alții care te pot face să știi mai multe decât știi în prezent – de regulă cei care deja au succes în domeniul tău.

4). Investește în publicitate.

5). Învață cum să-ți tratezi clienții.

Ești nevoit să-ți ordonezi viața în așa fel încât timpul să-ți fie cel mai bun prieten.
Dacă Gheorghiță al nostru de mai sus, ar bea țuică toată ziua, sau s-ar uita la televizor mai mult decât este normal, cu siguranță nu ar mai produce cât 10. Deci felul în care îți ordonezi timpul este crucial. Este mai important decât îți imaginezi. De el va depinde viitorul evoluției tale financiare. Cu cât investești mai mult timp activității care îți aduce un profit, cu atât îți va fi mai bine.

Ca să câștigi pe termen lung, ești obligat să faci investiții – Şi anume să reinvestești profitul. Că e 10%, că e 20%, asta va depinde de tine și de planurile tale – ideea este să fii tot timpul la curent cu noile trenduri. Să fii actual, să știi tot ce este nou în domeniul tău. Să fii informat, sau să investești în noi „unelte”, care să te ajute să câștigi mai mult sau eventual mai ușor. Dacă nu reinvestești, probabil nu vei mai avea continuitate…  Așa că nu te calici și ține cont de procentul de profit care trebuie reinvestit.

Ești nevoit să-ți dezvolți în permanență îndemânarea și priceperea.
Nu lăsa afacerea pe mâna altora. Sau nu lăsa concurența să ți-o i-a înainte….

Îndemânarea se dobândește prin exercițiu – exercițiul te ajută să-ți perfecționezi calitățile, iar calitățile te ajută să înveți cum să câștigi bani. Una este să dai lecții de sky când ești super pregătit, și alta este să dai lecții când ești doar super entuziasmat de ideea de a da lecții de sky… Principiul de bază este să fii ceva mai pregătit decât majoritatea din domeniul în care vrei să activezi.

Dacă chiar ai de gând să înveți cum să faci bani, internetul îți oferă mii de informații. Dacă nici tu nu ai noroc, ăia care au trăit acum sute de ani ce să mai spună? Acum, singurul lucru care ne îndepărtează de bani este lenea. Dacă ai lenea în sânge, e mai greu, dacă nu o ai, o să te descurci mai ușor.

„Cea mai bună modalitate de a-ți ghicii viitorul este să-l creezi.”