Cum să alegi cea mai bună tabletă second hand

Dacă vrei „calitate”, dar nu ești dispus să plătești pentru un produs nou, o bună variantă este să-ți cumperi un produs la mâna a doua. În cazul de față vorbim despre tablete. Şi nu despre „orice tablete”, ci despre cele cumpărate, ca produse noi, de către alții. Așadar, ca să nu mai lungim vorba, iată cum să alegi cea mai bună tabletă second hand:

Tabletă

Pentru a știi cum să alegi cea mai bună tabletă second hand, în primul rând trebuie să ai șansa să o verifici înainte de a o achiziționa.
Cel mai important lucru, este siguranța ta. Şi ca să poți avea încredere, că faci alegerea potrivită, trebuie să verifici (cu mâna ta, sau cu ajutorul cuiva).  Altfel nu ai cum să-ți dai seama dacă acea tabletă este compatibilă cu criteriile sau doleanțele tale.

Atunci când verifici un produs, poți afla foarte multe detalii – detalii pe care nu le poți depista decât așa. Deci indiferent ce ai face, în demersurile tale, fi precaut și învață să fii curios. 
Dacă nu te pricepi în domeniu, nu-i bai! Poți ruga pe altcineva să o facă pentru tine: poate fi o rudă, un prieten, un vecin, sau de ce nu, o persoană apropiată în care să ai încredere.

În momentul în care ai tableta în mâini, primul lucru la care ar trebui să te uiți este aspectul exterior: să nu fie zgâriată, lovită, crăpată, tocită, spartă etc. 

Sistemul de operare să nu fie crack-uit (modificat). 
Când cumperi o tabletă second hand, ideal este ca softul acelei tablete să fie original. Asigură-te de treaba asta. Datele tale personale pot fi furate. „Mare atenție!” 

O tabletă second hand este bună atunci când știm că încă mai este în garanție. 
Nu cumpăra tablete fără certificat de garanție! Fără garanție te poți păcăli!

Verifică-i toate conectările externe: de la mufa încărcătorului până la cea a jack-ului pentru căști. Toate mufele ar trebui să funcționeze perfect. Iar tu poți afla asta doar probându-le una câte una.

Vezi dacă s-a umblat în tabletă „la propriu”.
Dacă mai devreme vorbeam de crack-uit, acum vorbim de „umblat” la componentele interioare (acelea care nu se văd)
Îți poți da seama dacă s-a umblat la produs uitându-te la gradul de uzură al șuruburilor care se văd. 

Testează tableta rulând pe ea un joc (sau o aplicație care știi că solicită resurse). În felul ăsta vei vedea cât de bine funcționează procesorul.

Verifică calitatea imaginii. 
Dacă la prima vedere calitatea imaginii lasă de dorit, se înțelege clar că produsul pe care vrei să-l cumperi este unul de proastă calitate. Avantajul, în cazul în care nu plătești tableta înainte s-o verifici, este că te poți răzgândi oricând (dacă să o cumperi sau nu). 

Ultimul lucru, dar nu cel din urmă, de care ar trebui să ții cont, este calitatea și claritatea sunetului.
Ar fi culmea să cumperi o tabletă „ca nouă”, pe care cumpărătorul să și-o umfle „cum umflă în general cumpărătorii”, și tu când o primești acasă să nu-i meargă nici sonoru’ – în sensul de a nu se auzi clar și bine. Şi dacă-i spui prostului: Băi nene, nu se aude bine! Ce-mi vinzi tu aici? O să-ți răspundă: Păi pe mine nu mă deranjează. Se aude cum se aude… Ce, nu merge?

În general gusturile diferă. De aceea, înainte de a cumpăra o tabletă, de la cineva, asigură-te că ai șansa să o studiezi cumva. Așa vei fi mereu în siguranță.

Acestea au fost, pe scurt, cele mai importante aspecte de care ar trebui să ții cont atunci când cumperi o tabletă la mâna a doua.  De fapt, ceea ce ți-am relatat, a însemnat că, oarecum, te-am avertizat să nu fi înșelat.
Apropo, pe tema asta am scris un articol și despre smartphone-uri. Mai exact: „La ce să fii atent când cumperi un telefon second hand” – detaliile de acolo se pot utiliza și în cazul tabletelor…