Cum îți poți transforma pasiunea în bani

De-a lungul vieții ai foarte multe șanse de a face bani. Sunt cazuri în care nici măcar nu realizezi că treaba pe care ai făcut-o, din pasiune, pe lângă faptul că te-a făcut să te simți bine, îți poate produce și bani. Mulți nu-și exploatează pasiunile. De aceea nici nu câștigă! Mulți nici nu gândesc – în sensul de a profita de o calitate pentru a o exploata. Ei consideră că pasiunea este doar „plăcerea de a face ceva pentru a te relaxa”.   

Pasiune

În articolul de astăzi o să discutăm despre Ben și despre cum și-a transformat el pasiunea –  pentru sport – în bani. Este vorba despre povestea lui de viață – cine a fost, ce a făcut și unde a ajuns.

Ben este un om obișnuit. Fără calități ieșite din comun. Este un tânăr instructor sportiv pasionat de fotbal.

Datorită pasiunii, poate câteodată exagerate, pentru sport, obișnuia să trimită, odată pe săptămână, prietenilor lui, mailuri cu comentarii, glume și păreri despre meciurile de fotbal care se desfășurau, sau care urmau să se desfășoare. El era o fire glumeață, o fire plină de viață. Știa să distreze lumea. Știa cum să facă omul să se simtă bine în compania lui. Şi pentru că îi plăcea să scrie, obișnuia să se exteriorizeze și să comenteze – ce-i plăcea – prin intermediul poștei electronice: trimitea mailuri prietenilor lui – cum se obișnuiește astăzi să se comenteze pe siteurile de socializare. Dar uite că el detesta siteurile de socializare – nici măcar nu se sinchisise să-și facă un cont. El prefera să trimită mailuri, sub formă de „articole”, antrenante și amuzante, despre evenimente sportive.  

Prietenii lui, pentru că savurau comentariile scrise de el, trimiteau mailurile mai departe – altor amici, altor prieteni, altor cunoștințe.

Cineva odată i-a sugerat că ar fi bine să-și facă un blog. Dar pentru că habar n-avea ce înseamna blog, de curiozitate a căutat pe Google, a văzut ce înseamna, i s-a părut interesant, și s-a apucat să învețe lucruri despre bloguri și siteuri.

Între timp, locul de muncă – ca instructor sportiv – nu-l mai satisfăcea (din punct de vedere financiar), și la cât de mult timp liber avea, chiar era păcat să nu se implice să învețe și altceva…

A studiat tutoriale și articole despre „cum să-ți faci un blog”, și a început demersurile pentru a-și face unul.

La începutul anului 2009 a cumpărat un domeniu, a plătit un plan de host, și-a instalat o platformă, și a început să scrie articole. Articolele erau despre evenimentele sportive din fotbal (comenta meciuri de fotbal) – exprima tot felul de sugestii și păreri despre evenimentele respective.

Nu se gândea deloc la bani! Era mulțumit că se putea exprima, și că toți prietenii lui puteau vedea tot ce el scria – fără să mai fie nevoit să trimită mailuri, așa cum proceda înainte.

Scria câte unu/două articole pe zi, și spera ca cineva într-o zi să-i propună ceva…

Pe parcurs, începuse să-și dorească din ce în ce mai mult de la el. Vroia ca blogul să arate mai profesional.
Prin urmare, a făcut o schimbare de aspect. A plătit pe cineva și i-a făcut tema blogului exact cum dorea. Nu era un om căruia să-i placă să facă singur modificări. Prefera, ca de fiecare dată când vroia să facă ceva, la care nu se pricepea, să angajeze un freelancer care să-i facă treaba. I se părea mult mai eficient. Şi fie vorba între noi, foarte bine făcea!

Între timp, a făcut un curs despre blogging și despre „cum să-ți dezvolți o afacere cu ajutorul blogului”
Cursul nu garanta nimănui că va fi bogat. Arata doar cum alții au reușit și indica pașii pe care aceștia i-au urmat. Ideea era să încerce una din variantele prezentate. Mai bine spus, să vadă care ar fi varianta care ar funcționa pentru el.

Varianta la care s-a rezumat a fost aceea de a posta zilnic conținut autentic oamenilor. Încerca să facă totul cu putință să informeze lumea, să-i distreze, să-i amuze. Era un bun orator – deci automat și un bun scriitor.

Între timp, a cunoscut câțiva bloggeri care scriau despre același lucru. Şi-au făcut reclamă unul altuia, și încet, încet, Ben al nostru a ajuns să aibă câteva mii de vizualizări zilnice.

Vizualizările i-au adus popularitate, iar popularitatea l-au făcut să cunoască câteva persoane, bine văzute, din sport, care l-au ajutat să facă bani.

Banii au început să vină din reclame (firme care doreau să pună la el pe site bannere publicitare). Tot felul de reclame: de la îmbrăcăminte sportivă până la băuturi pentru sportivi…

Între timp, a angajat câțiva freelanceri care să scrie articole. Ajunsese să posteze câte 10 articole pe zi. Postări multe = vizualizări multe.

Ben ajunsese la stadiul în care nici nu mai era nevoit să scrie – o făceau alții pentru el. Blogul lui devenise un site în adevăratul sens al cuvântului. Devenise un site „adevărat” despre știri sportive.

Așa a ajuns Ben să aibă propria lui afacere din care se întreține și astăzi.  

Cum îți poți transforma pasiunea în bani? Păi inspiră-te din poveștile celor care au reușit cu adevărat. Ben este unul dintre ei.