Cum cureți o tigaie murdară

Dacă am realiza un studiu, tigaia ar fi cam cel mai folosit obiect de bucătărie. Tigăile au devenit populare din momentul în care femeile au asociat amenințarea cu rezolvarea problemelor familiale: “Dacă nu taci din gură îți dau o tigaie în cap!” Și pentru că o tigaie nu poate fi dată în cap orișicum, cineva s-a gândit cum să ușureze munca femeilor. Așa că, uite cum cureți o tigaie murdară:

Tigaie

Modalitatea clasică, de a curăța o tigaie, era cea cu buretele de sârmă. Cei drept, o tehnică destul de scârboasă și greoaie.
Din cauza tigăii păcătoase, de care vorbesc, s-au născut zeci de certuri în familie… Știu caz destul de serios – “el”, nu a vorbit cu nevastă-sa vreo 2 zile (din cauza unei tigăi murdare). Ea a fost la muncă, el acasă, nu a spălat tigaia, rămasă de seara, și când a venit ea seara acasă a ieșit scandal! El a zis că nu a avut chef, ea s-a revoltat, că el a stat ca un trântor toată ziua, și pentru treaba asta au stat certați două zile. Nu prea e de joacă cu tigăile astea, așa că, uite care este cea mai simplă modalitate de a curăța o tigaie murdară:

  1. Pui în tigaia cu pricina apă (jumătate de tigaie).
  2. Pui în apa din tigaie bicarbonat de sodiu (2 lingurițe cu vârf) și oțet (50 grame).
  3. Pui tigaia la foc și lași să se încălzească toată nebunia de acolo (ideal este să aștepți ca apa să fiarbă).
  4. După ce ai oprit ochiul la aragaz, lași 10 minute apa în tigaie după care o arunci.
  5. Pui pe un burete fin puțin bicarbonat de sodiu și cureți surplusul rămas.
  6. Sub jet de apă cald, ștergi tigaia cu un burete fin.

Cam așa cureți rapid și simplu grăsimea arsă, sau depunerile, de pe o tigaie.

De ținut minte: în cazul unei tigăi din teflon sau ceramică, partea abrazivă a buretelui clasic poate zgâria materialul. Prin urmare, ai grijă cu ce burete le ștergi.

Acestea fiind spuse, sper să nu fie cazul să-ți iei vreo tigaie în cap de la soție…