Citate motivaționale despre succes

Citatele motivaționale nu sunt altceva decât texte înțelepte despre viață. Ele sunt expuse de oameni, pentru oameni – unele au deveni celebre, altele nu… Fiecare citat are valoarea și însemnătatea lui – de aceea, fiecare în parte trebuie tratat ca atare. Următoarele rânduri vor prezenta câteva citate motivaționale despre succes cu ajutorul cărora vei înțelege mult mai bine care este direcția în care trebuie să acționezi. 

Citat

Câteodată, sfaturile celor din jur ne pot schimba mentalitatea. Un sfat bun, spus la momentul potrivit, poate face foarte mult bine. Cele 31 de citate motivaționale expuse mai jos au menirea să-ți întărească moralul și să-ți stârnească motivația. Sper ca ceea ce urmează să te ajute:

1). „Dacă nu faci nimic, spunând că aștepți așa zisul moment potrivit, înseamnă: ori că îți este frică, ori că îți este lene.”

2). „Ca să reușești să treci peste toate obstacole vieții, trebuie să ai curajul să riști.”

3). „Dacă aștepți ca viața să ți se schimbe de la sine, o să aștepți mult și bine…”

4). „Dacă ai curaj, într-un final vei avea și satisfacții.”

5). „Pentru a ajunge cineva, trebuie să ai curajul să înfrunți suferința! 90% dintre noi nu avem curaj. Dorim să fim precauți. Din păcate precauția nu poate rezolva toate problemele…”

6). „Dacă ai căzut, asta nu înseamnă că ai eșuat. Eșuezi doar în momentul în care refuzi să te ridici.”

7). „Dacă scopul tău este să progresezi, rezumă-te doar la lucrurile care te ajută să înaintezi.”

8). „Experiența directă este singurul exercițiu care te poate ghida spre succes.”

9). „Explorează în permanență și vei găsi lucruri la care nici cu gândul nu te vei gândi”.

10). „Dacă vrei să-ți schimbi cursul vieții, încearcă să faci lucruri pe care nu le-ai mai făcut niciodată.”

11). „Viața este ca o partidă de amor: nu contează cât de lung e momentul, contează cât de intens te implici să trăiești frumos sentimentul.”

12). „Dacă vrei să ajungi la stele, nu renunța niciodată să încerci.”

13). „Diferența dintre vis și realitate este dată de acțiune.”

14). „Haina groasă nu o să oprească ninsoarea, dar cel puțin o să te ajute să treci cu bine prin ea.”

15). „Dacă vrei să devii ceea ce nu ești, renunță la ceea ce ești și încearcă să fii ceea ce ai putea devenii.”

16). „Dacă îți impui limite, înseamnă că nu îți dorești să te autodepășești.”

17). „Știi care este diferența dintre o plantă și un puturos? Planta stă pentru că nu poate să se miște, iar puturosul nu vrea să se miște pentru că îi place să stea.”

18). „Dacă stai toată ziua, fără să faci nimic, și te plângi de viața ta, înseamnă că îți place.”

19). „Dacă frica ar fi o boală, leacul care ar vindeca-o ar fi curajul.”

20). „Nu există viață fericită fără suferință la fel cum nu există nici prognoză meteo fără ploi.” 

21). „Nu este nici o problemă dacă nu nimerești ținta. Vei avea o grămadă de șanse să încerci din nou. Adevărata problemă este atunci când nu ai o țintă…”

22). „Nu vei primii niciodată în dar succesul. Succesul se câștigă doar prin propriile sacrificii.”

23). „În viață ca să reușești, pe lângă școala generală, liceu și facultate, mai trebuie să ai și școala vieții.”

24). „Ești acolo unde ești doar pentru că asta ți-ai dorit și asta îți dorești.”

25). „Bancherul este omul care iți propune să te joci cu el un joc în care el este și arbitru, și jucător, și gazdă, și supervizor. Pe lângă asta (ca și cum nu ar fi fost îndeajuns), are și dreptul să schimbe regulile în timpul jocului. Ce zici…? Te bagi să te joci cu el? Sau mai bine te rezumi la un succes mai mic refuzându-l?”

26). „Cât ești tânăr și-n putere, încearcă să testezi toate lucrurile care te-ar avantaja. Viața-i scurtă. Alta nu vei mai avea.”

27). „Nevoia este singura necesitate care te trezește din vis la realitate. Ea te face: și cumpătat, și disciplinat, și calculat, și manierat. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fii dependent de ea. Este doar bine de știut…”

28). „Dacă vrei să ai rezultate favorabile, să nu spui niciodată nu pot! Spune doar: o să încerc.”

29). „Oamenii sunt precum castraveții murați: unii sunt potriviți, iar alții prea acrii. Ca să ai parte numai de castraveți buni, ai mare grijă cum îi alegi înainte de ai băga în borcan.”

30). „Este de o mie de ori mai bine să fii încrezător, și să te înșeli, decât să fii prost și să ai dreptate.”

31). „În viață, contează mai puțin ceea ce vrei să faci. Ceea ce contează cu adevărat este cât de mult te implici în ceea ce vrei să faci.”

Din când în când, orice om are nevoie de un imbold – nimeni nu le-a știut pe toate, și nu le va știi niciodată. De aceea, atunci când situația o cere, este indicat să căutăm ajutor. Acest ajutor îl putem obține chiar și prin citirea unor simple texte.

Citatele motivaționale îți pun în funcțiune gândirea pozitivă, îți dau înțelepciune, curaj, dârzenie… Nu ai de pierdut nimic dacă le analizezi, ba dimpotrivă, în unele cazuri, dacă le aplici cum trebuie, îți pot schimba radical viața.

Nu ezita niciodată să citești citate motivaționale despre succes sau lucruri care au ca scop dezvoltarea personală. Dacă citești, întrebi sau veghezi, te ajuți singur să evoluezi.