Cele mai bune sfaturi pentru a începe o afacere online

Din câte observi, internetul este și va fi o unealtă remarcabilă! Majoritatea banilor, se găsesc aici! Internetul este o oportunitate extraordinară să poți începe propria ta afacere online. Dar pentru început, ai nevoie de sfaturi: de cineva care să te îndrume, care să te atenționeze, care să te ajute. Pentru asta intervin eu! Intervin și îți spun care sunt cele mai bune sfaturi pentru a începe o afacere online.

Business

Înainte să trecem la subiect o să te întreb ceva: Care este scopul tău? Ce ai vrea tu să obții din afacerea asta pe care vrei să o întreprinzi? Ai vreo dorință? Vreo direcție anume? Te întreb pentru că, în funcție de dorință, îți poți determina singur viitorul.

Să știi un lucru: „Scopul tău va face diferența!”. Dacă vei fi sau nu un antreprenor de succes, va depinde numai de gândurile și intențiile tale.

Câștigul financiar să nu-ți fie singura prioritate.

Argumentul principal, pentru care oamenii încep o afacere, sunt banii! Ăsta este principalul scop. Numai că, pe lângă bani, ar mai trebui să existe și altceva. Ceva fără de care afacerea ta nu poate rezista în timp. Aici mă refer la latura umană. La fel cum și ție îți place să fii tratat „ca un om”, adică să nu fii înșelat, să nu fii jignit, apostrofat, discriminat, neîndreptățit, și tu la rândul tău trebuie să te comporți la fel cum îți place să fii tratat. 

Alege-ți o afacerea în care „munca să însemne plăcere”.

„Interesul pentru ceea ce faci ar trebui să fie pură pasiune.” Aici pasiunea, pentru proiectul despre care vorbim, chiar trebuie să existe! Spun asta pentru că, atunci când ești interesat, involuntar investești mai mult timp decât dacă ai fi dezinteresat. Adică a face ceva cu plăcere nu-i tot una cu a face ceva din obligație. De exemplu, cum te simți dimineața când sună ceasul pentru a te trezii să pleci la serviciu? Bănuiesc că nu este plăcut. Mai ales când lucrezi pentru cineva care îți impune tot felul de reguli stricte sau deadlinuri absurde. Deci jobul de zi cu zi, în cele mai multe cazuri, este o activitate destul de neplăcută. Dar necesară pentru a supraviețui. Asta până nu ți-a venit ideea unei afaceri online. Afacere care te poate face șef la tine acasă. Asta în cazul în care nu ești însurat. Că dacă ești însurat, titulatura de șef se transferă (cu semnătură și drepturi depline) SCUMPEI TALE NEVESTE.

Ca să lucrezi cu plăcere, într-un business online, trebuie să-ți alegi o activitatea care să te bucure. O activitate pe care s-o practici cu interes și entuziasm, ori de câte ori este nevoie.
Ție ce crezi că ți s-ar potrivi?

Ajută-i pe ceilalți.

Nu vreau să spun cuvinte mari, dar să știi că „fenomenul” ăsta chiar se petrece. Atunci când oferi ceva folositor oamenilor, mai devreme sau mai târziu, și ei la rândul lor îți vor oferii ceva de care tu vei avea nevoie. Afacerile online de succes nu se bazează doar pe vânzări. Se bazează și pe conexiunea dintre vânzător și cumpărător. Acolo se cuvine să existe o oarecare relație, o oarecare încredere. Deci afacerile fără credibilitate sunt egale cu zero! Prin urmare, nu încerca doar să vinzi produse, încearcă să oferi și lucruri gratuite: pot fi sfaturi, pot fi cuvinte frumoase, pot fi informații utile, orice ar aduce ceva benefic omului de rând. „Orice ar putea să-i facă bine…”

Poate te întrebi, „de ce ar trebui să fac asta”?
Faci asta pentru a-ți putea clădi afacerea. Afacerea ta se va clădi oferind „cuvinte de ajutor” oamenilor care chiar au nevoie. Încrederea lor pentru ceea ce faci tu este de fapt cheia succesului „ce va să vie”.

Ca să afli dacă scopul tău real – pentru a începe o afacere – este bun, răspunde-mi te rog la următoarele 3 întrebări: 

  1. Care-ți sunt nevoile?
  2. Ce interese crezi c-ar avea publicul tău?
  3. Ai putea combina deopotrivă, nevoile tale cu interesul publicului tău?

Odată ce ai răspunsul la aceste 3 întrebări, îți vei definitiva scopul. Odată ce ți-l știi, vei vedea singur de ce parte a baricadei ești.

Atunci când începi propria afacere online, nu este bine să îți dorești să vinzi din prima zi, ci să te pregătești pentru ați aduna cât mai mulți oameni în jurul tău… O să fie un drum destul de anevoios; și culmea este că, cele mai bune sfaturi pentru a începe o afacere online le vei învăța tot de la tine! Experiența și greșelile te vor învăța multe. Dar dacă ai în minte faptul că trebuie să realizezi numai lucruri bune (pentru oameni), greșelile vor fi doar constructive…

Cât timp îți dorești să faci lucruri bune pentru tine și societate, pe parcurs, banii vor veni cu siguranță.