Cea mai simplă metodă de a citi o carte

Știm foarte bine că timpul liber este din ce în ce mai prețios. Spun prețios pentru că, odată ce evoluăm, timpul liber aproape că dispare – și asta-i valabil nu numai atunci când îți întemeiezi o familie, ci și imediat după ce îți iei un serviciu. Așadar, odată ce timpul liber dispare, să știi că și interesul (de a face ceea ce-ți place) dispare! Bun! Păi și-n situația asta ce e de făcut? Dacă ție îți place să citești, dar nu ai timp pentru asta, cum rezolvi problema? Te complaci și rămâi așa? Sau cauți o modalitate de a te salva? Dacă intenționezi „a te salva”, iată care este cea mai simplă metodă de a citi o carte:

Audio Book

Primul pas este să-ți convertești cartea din format text în format audio.

Tehnologia zilelor noastre îți permite să faci atât de multe lucruri încât chiar nu mai ai motive să fii stresat. Poate, dacă trăiai cu 100 de ani în urmă, aveai toate motivele din lume să te plâng, dar așa? Ce motive ai avea? Păi cu un simplu click poți converti o carte de 400 de pagini în cuvinte rostite – din text book faci audio book. Sunt atât de multe aplicații gratuite pe internet încât chiar ai de ce să te plângi. Sau mai simplu: cumperi cartea dorită direct în format audio. 

Al doilea pas este să-ți dozezi inteligent timpul petrecut în alte scopuri. 

Va să zică, dacă faci 30 de minute în fiecare zi până ajungi la serviciu, asta înseamnă o oră petrecută pe drum (de acasă la muncă și înapoi). Timp pe care ai putea să ți-l petreci ascultând un audio book. Chiar nu are importanță dacă faci naveta cu mașina personală sau cu transportul în comun, cât timp ai un telefon și o pereche de căști, totul se rezolvă. Da! Este adevărat, mașina personală înseamnă mai mult confort – pe lângă faptul că stai confortabil pe scaun, poți asculta cartea audio direct în boxele autoturismului – dar nici cu transportul în comun nu ai de ce să te plângi. Chinuiți au fost bunicii noștri, care nu aveau de nici unele, nu TU!

O idee bună (dar nu pentru toată lumea) este să asculți un audio book în timp ce te relaxezi în cadă. Probabil doamnele ar prefera genul ăsta de relaxare: „O carte de dragoste ascultată în timp ce doamna face băiță în cadă.” Cum sună? Ţi-ar plăcea? Apropo: am spus de femei pentru că noi bărbații preferăm dușuri scurte; și la duș, cartea nu prea se aude… Cel puțin în cazul meu.

Exemplele pot continua, totul depinde de situație sau conjunctură. Ex: înainte de culcare poți adormi ascultând 30 de minute, cartea pe care ai început-o ieri în drum spre muncă.
Dacă mergi singur, într-o dimineață, la un fast food (să mănânci ceva și să bei o cafea), este o oportunitate excelentă de a asculta (la căști) un audio book. Ideea este simplă. Trebuie doar să îți dozezi inteligent timpul. 

Cu toate că părerile sunt împărțite, îmi permit să spun că „a citi este cam tot una cu a asculta”. Bineînțeles, dacă vrem să căutăm diferențe o să găsim cu siguranță! Eu nu vreau să caut diferențe sau să mă contrazic cu cineva… Vreau doar să găsesc o soluție eficientă pentru a rezolva „problema generală”, și anume: găsirea timpului liber pentru citit. Şi chiar asta am făcut! Am găsit soluția!  

Cea mai simplă metodă de a citi o carte este să o asculți. 

Sper să te fi inspirat. Asta a fost și ideea mea: să te ajut oarecum cu ceva…

Cu fiecare carte abordată, fie ea chiar și ascultată, înveți câte ceva. Așadar, nu neglija varianta de a asculta! Varianta asta chiar te poate ajuta!