Cea mai bună strategie pentru un blog popular

Atunci când îți creezi un business, principala dorință a ta este de a câștiga! E normal să fie așa! Cine nu-și dorește să câștige cât mai mult? Toți ne gândim la bani! Cine nu ar recunoaște ar minții! Deci trebuie să admitem faptul că: banii, au fost, sunt și vor fi, dorința principală a inimii. Popularitatea, în viziunea majorității, este clasată undeva pe un loc secundar. Teoretic, dacă ai bani, nu ți-ar mai trebui popularitate, dar practic, fără popularitate nu ai cum să faci bani! Deci pentru a avea un blog popular, care să-ți producă în același timp și bani, trebuie să te gândești la o strategie care să combine ambele variante. Această strategie va fi explicată în următoarele rânduri:  

Blog

Dacă m-ai întreba „Care este secretul unui blogger popular?”, ți-aș răspunde simplu: secretul este că nu sunt secrete. Popularitatea ține mai mult de atitudine: de felul cum gândești, și de modul în care consideri că este firesc să pui în practică lucrurile.

Pentru a avea parte de popularitate, trebuie doar să urmărești câteva principii firești – vorbim de principiile firești ale normalității (Ai avut vreodată vreun sentiment, sau vreo satisfacție, atunci când ai ajutat pe cineva? Vorbesc de acel moment în care te-ai simțit mândru doar pentru că ai reușit să te faci util.

Dacă ai habar, de acel sentiment, înseamnă că strategia următoare nu-ți va fi străină.dacă te-ai pune în pielea utilizatorului de internet ai înțelege exact). 

Ce își dorește publicul de la tine? 

Consumatorul de internet își dorește patru lucruri mari și late: să se informeze, să se relaxeze, să cumpere, sau pur și simplu să piardă timpul. 

Care este cea mai bună strategie pentru un blog popular?

Cea mai bună strategie este să te axezi pe dorințele uzuale ale oamenilor și să le oferi ceea ce ei își doresc – adică să îi ajuți contribuind cu lucruri comune (simple, uzuale, firești). Nu este musai să fii deosebit! Îți trebuie doar: bunătate, simplitate și originalitate. Tocmai asta te face deosebit!!!

Atunci când ești dispus, din pură inițiativă, să contribui cu ceva pentru oamenii din jurul tău, indirect, îți vei atrage simpatii. Lumea te va percepe ca fiind un om bun. Te va ține minte, iar dacă situația o cere, cu siguranță te va recomanda și altora. Deci fără să ai intenții comerciale, indirect, publicul are puterea să te transforme, din anonim, într-un blogger cunoscut. Ce poate fi mai frumos de atât? „Faci lucruri bune, primești lucruri bune!” 

Cum pui în aplicare strategia câștigătoare?

Ideea, de la care trebuie să pleci, este relativ simplă. Pur și simplu oferi informații pe subiect sau înveți oamenii cum să-și rezolve problemele.

În felul ăsta, cu cât ai mai multe informații postate, cu atât ele vor fi căutate, iar tu cunoscut.

Postări căutate = popularitate.

Când ajungi să ai popularitate… ești deja sus! Ești undeva la un alt nivel – la nivelul la care popularitatea îți permite să spui: „De astăzi pot să fiu propriul meu șef!”

Când ajungi să fii popular, câștigul va fi de ambele părți: bloggerul câștigă popularitate și indirect șansa de a devenii bogat, iar userul își atinge scopul găsind ceea ce a căutat.

Ce atitudine ar trebui să ai pentru a devenii cunoscut? 

Ca să fii cunoscut trebuie să fii înțeles cu ușurință.

Populația pământului, prin anul 2011, era de aproximativ 7 miliarde. Sunt convins că majoritatea sunt oameni mediocrii – unii nici măcar nu știu ce înseamnă internet… Prin urmare, fii cât mai popular și cât mai natural posibil! Nu complica omul cu postări de academician. Fii simplu! Fii tu!

Ca să devii un blogger popular este necesar să fii practic și util. Fie că ai un blog educativ, fie că ai un blog informativ, ideea este să fii util – să oferi valoare și să nu dezamăgești.

Dacă subiectul pe care îl postezi, are legătură cu activitatea ta, este bine să împărtășești audientei, parte din experiența ta (le poți spune despre experiențele plăcute, dar deopotrivă și despre cele neplăcute).

Concluzie despre „cum să devii un blogger popular”:

Cea mai bună strategie pentru un blog popular este să investești parte din timpul şi priceperea ta pentru o cauză nobilă. Cred că toţi, mai devreme sau mai târziu, ar trebui să contribuim cu ceva pentru această lume…

„Bloggerul care este original și unicat, filantrop și bine intenționat, implicat și dedicat…, cu siguranță, mai devreme sau mai târziu, va avea blogul populat.”