Ce să nu faci când ești bolnav

Oare ce să nu faci când ești bolnav? Ți-ai pus vreodată întrebarea asta? Te întreb pentru că, în general, noi oamenii, reacționăm conform stimulilor de moment. Nu spun că nu ar fi bine, ceea ce facem, spun că, uneori, poate și datorită comodității, sau a firii, facem lucruri care poate nu sunt normale. Așadar, uite 3 dintre lucrurile pe care NU ar trebui să le faci atunci când ești bolnav:

Bolnav

1. Nu te plânge prin vecini.

Sunt oameni care, atunci când au o problemă de sănătate, orice persoană cunoscută ar întâlni, nu ratează ocazia de a se plânge. În general jocul ăsta de-a „plânselea” se întâmplă între vecini – știi, modul ăla de a te întreține la orice fel de discuție, fie ia și de viața privată. Bineînțeles, vorbim de majoritatea… Mai ales de femeile casnice care stau la bloc. Spune-mi, de câte ori nu ai trecut pe stradă, în vreun cartier, și ai auzit discuțiile dintre două vecine? Ai văzut despre ce vorbesc? Fiecare își știe viața, una alteia, ca dunga din palmă: ce probleme de sănătate au, ce au mai făcut copiii lor, eventual ce probleme de sănătate au, mai o bârfa despre vecinul de la 3, mai o discuție despre ce mănâncă fiecare, și tot așa…
Așadar, când ești bolnav, păstrează problema pentru tine și familia ta! Problemele personale se rezolvă în familie, nu prin vecini. 

2. Nu lua medicamentație după ureche.

Unii au convingerea că internetul le rezolvă pe toate. Numai că pe internet, pe lângă sfaturile bune, care le vei citi, mai sunt și aberații. Deci să nu crezi toate prostiile citite pe internet! Se poate întâmpla să citești informații despre simptomele tale, și să te îngrozești – să crezi că cine știe ce ai… Acolo găsești tot felul de explicații, care mai de care mai ciudate. Nu te juca! Nu-ți căuta problema pe internet, sau întrebând-o pe farmacistă. Astea sunt doar chestiuni consultative – care te pot ajuta sau nu. Ajutorul, în cazul unui tratament, ți-l poate da doar doctorul specialist. Orice tratament  ai încerca, pe barba ta, nu te va ajuta. Sau te va ajuta doar din întâmplare. Dar nu merită să te joci cu sănătatea ta, doar pentru a fi comod…

3. Nu te consola.

Am auzit o grămadă de pesimiști spunând: „Asta e! Nu mai pot face nimic!”
Păi crezi tu vreodată că vei realiza ceva, cu o astfel de atitudine? Doar sunt exemple cu miile, care dovedesc contrariul. Sunt mii de oameni care s-au vindecat de boli incurabile pentru că au avut curajul și îndârjirea să spere. Să lupte! Să se bată cu așa zisa soartă, sau cu „eticheta” pusă de alții. Tu, pentru ați rezolva o problemă, trebuie să cauți în permanență soluții! Asta-i atitudinea corectă!

Sunt multe lucruri pe care nu ar trebui să le faci atunci când ești bolnav, dar acestea trei sunt unele dintre cele mai importante de care trebuie să iei seamă. Dacă le respecți, cu certitudine vei avea de câștigat. Nu-ți cer să fii strict, sau dezinformat, fi doar puțin atent la ce faci cu corpul tău atunci când ești bolnav.

„Fericirea constă, în primul rând, în sănătate.” (George William Curtis)