Ce să faci când nu ai ținere de minte

Ținerea de minte este o problemă generală. Nu putem spune cu exactitate o cauză a uitării… Cauzele sunt multiple: înaintarea în vârstă, depresia, nopțile nedormite, alimentația, bolile, alcoolul etc. Dacă ne impunem, și dorim cu adevărat să rezolvăm problema, putem încerca, să combatem acest fenomen, prin mijloacele pe care le avem la îndemână. Dacă vrei să știi ce să faci când nu ai ținere de minte, citește în continuare îndrumările expuse și vezi ce e de făcut. 

Ținere de minte

Dacă știi că nu ai ținere de minte, ori de câte ori ai ceva important de făcut, notează-ți! Car’ va să zică, dacă primul lucru pe care-l deschizi, dimineața când te trezești, este frigiderul, notează-ți pe o hârtie toate lucrurile prioritare pe care urmează să le faci și lipește-o pe ușa frigiderului. În felul ăsta, dimineață vei lua hârtia cu tine și nu vei uita nici un amănunt – bineînțeles, ai putea folosi orice altceva (poți folosi și telefonul) ideea este să îți notezi undeva tot ce urmează să faci. 

Mănâncă produse naturale și gândirea îți va fi mai limpede. În caz că memoria îți joacă feste, alimentația nesănătoasă poate fi una din cauze. Gândirea sănătoasă te ajută să îți aduci aminte repede tot ce ai făcut sau tot ce ți-ai planificat să întreprinzi, iar pentru a gândi sănătos, trebuie să mănânci sănătos! 

Schimbă-ți stilul de viață și vei elimina din viața ta stresul și pierderile de memorie. Eliminarea din viața ta a stresului cotidian, te face să gândești mai limpede – gândirea limpede elimină acele momente când pur și simplu uiți ce ai făcut, ce ai spus, sau ce urmează să faci. Dacă jobul tău se bazează pe „asimilare de informații”, pentru a nu afecta ținerea de minte, ar trebui, în timpul liber, să încerci pe cât posibil să te relaxezi: ieși și tu la o alergare, oxigenează-ți creierul la o plimbare, înoată, fă ceva util…

Dacă constați că uiți foarte repede lucruri, adică dacă soția ți-a cerut să faci acum ceva și peste o oră uiți că ai discutat cu ea, cel mai bun sfat este să consulți un medic. Golurile de memorie pot fi cauzate, printre altele, și de boli – nu numai de stres, alimentație sau viață dezordonată. În anumite conjuncturi tratamentul medicamentos chiar se impune. Asta în cazul în care ai de gând să te faci bine, că dacă nu, continui așa cum ești…
Apropo de treaba asta: unii au continuat așa cum au fost, nu au mers la doctor, și acum uită să mai meargă și la toaletă. 

Cu memoria nu este de glumit. Trebuie să ai mare grijă de creierul tău. Dacă constați că ai o problemă de memorie, este indicat să iei imediat atitudine. Cu cât avem mai mare grijă de noi și de sănătatea noastră mentală, cu atât viața va fi mai frumoasă și mai armonioasă. 

” O minte sănătoasă coincide cu o atenție riguroasă.”