Ce înseamnă web hosting?

Că vrem sau nu să recunoaștem, internetul este o necesitate! – Este asemeni autovehiculului personal de care ne folosim aproape zilnic. Fără internet viața ar fi grea, urâtă și plictisitoare (doar gândește-te la generațiile din urma ta care au trăit fără)… Dacă aprofundăm puțin subiectul internet, am putea spune că: unii au făcut carieră (au învățat, s-au specializat și au progresat), iar alții… mai puțin; și apropo de treaba asta: dacă titlul articolului ți-a atras atenția, înseamnă că ești printre cei care doresc să cunoască mai multe. Car’ va să zică…, nu știi ce înseamnă web hosting? Nici o problemă! Află răspunsul aici:

Web hosting

În limba română, cuvântul hosting se traduce prin găzduire. Cuvântul web, vine de la World Wide Web (adică totalitatea site-urilor sau a documentelor care pot fi accesate prin intermediul rețelei de internet). În concluzie, web hosting înseamnă găzduire pe internet.

Această găzduire reprezintă de fapt închirierea unui spațiu:
Tu, persoană fizică, optezi pentru închirierea unui spațiu virtual aflat pe un server conectat la internet. Aici poți adăuga o platformă web (site sau blog) prin intermediul căreia ai șansa să livrezi, utilizatorilor de internet, orice informație dorești.

Site-ul, în ansamblul lui, ca să poată funcționa corespunzător, are nevoie de acest hosting (găzduirea web de care vorbim) și de conexiune permanentă la internet.

Web hostingul este un serviciu oferit tuturor (atât persoanelor fizice cât și firmelor sau companiilor). Nu sunt restricții în acest sens – orice persoană trecută de 18 ani are libertatea de a încheia înțelegeri cu orice furnizor de hosting dorește.

Perioada de găzduire poate varia – poți opta pentru câteva luni sau pentru mai mulți ani (depinde de nevoi). Totul se discută între părți…

Prețul de web hosting este tarifat în funcție de spațiul de stocare (adică în funcție de pachetul de date ales).

Acestea fiind spuse, sper să te fi lămurit…