Ce înseamnă obicei ostentativ?

Dacă te-ai documenta în fiecare zi, pe zi ce trece ai constata cu stupoare că știi din ce în ce mai puține lucruri. Dar asta nu o spun în sensul de a te descuraja. Ci dimpotrivă! Curiozitatea ta, de a vedea ce înseamnă „obicei ostentativ”, este cât se poate de firească. Așa te sfătuiesc să procedezi de fiecare dată când nu cunoști ceva anume.  Doar caută pe net, și răspunsul va apărea în fața ta.

Mașină

Dacă ostentativ înseamnă a impresiona, este logic că obiceiul ostentativ este „obiceiul de a impresiona”. Simplu, nu? 

Obiceiul ăsta este făcut cu intenția de a pune ceva în evidență.  În general, tipul de comportament ostentativ îl întâlnești la oamenii care vor, în permanență, să demonstreze ceva – pe principiul, „cine sunt eu în fața mea”…

Persoanele care adoptă obiceiuri ostentative sunt în stare, de orice, de la a se ridica singuri în slăvi, până la a se scălămbăii în văzul tuturor. 
Câteodată, comportamentul lor este unul provocator. Unul care îți stârnește tot felul de stări – care mai de care mai ciudate.

Intenționat sau neintenționat, obiceiul de a fi ostentativ provoacă reacții – în urma acestui comportament unii oameni sunt impresionați, alții mirați, alții indignați, alții revoltați ş.a.m.d.  

Sper că m-am făcut înțeles. Oricum, am fost foarte scurt. Nu am vrut să te plictisesc.