Ce este bine să faci în viață

Noi oamenii, în general tindem să le facem pe toate. Dorim să cunoaștem cât mai multe lucruri posibile, să asimilăm cât mai multe informații, să deprindem cât mai multe înclinații Dar dacă ne-am gândi la „performanță”, sau la cum am putea să obținem cele mai bune rezultate, oare o fi bine să vrem să le știm sau să le cunoaștem pe toate? Următoarele rânduri te vor îndruma cu privire la ce este bine să faci în viață pentru a ajunge la o oarecare performanță.

Timpul

Ideea articolului este simplă – nu o să te complic cu prea multe explicații. Atunci când vrei să realizezi ceva, este lesne de înțeles că trebuie să te pregătești. Pregătirea asta de care-ți vorbesc nu este doar teoretică – orice domeniu ar fi, trebuie să știi să te pregătești „practic”.

Când te pregătești intens, într-un anumit domeniu, cu timpul capeți experiență. Experiența asta, pe parcurs, te face să fii foarte bun în ceea ce faci. Dar ca să ajungi „foarte bun”, ai nevoie de timp. Timpul, în unele cazuri, însemnă ani și ani de practică și studiu – nu mai spun că… unii nu învață să fie buni nici după o viață întreagă! Așadar, ce concluzie tragi tu din asta?

Ca să poți face performanță, sau măcar să poți obține rezultate notabile, ești obligat să te concentrezi pe un singur lucru. Dacă vei face mai multe în același timp, riști să le faci pe toate prost. 

Să luăm un exemplu. Să spunem că ești atlet. Nu faci atletism de performantă dar presupunem că vrei să ajungi atlet de performanță. Bon. Păi ca să ajungi printre primii, cei mai buni din țară, ce faci? Te pregătești din greu, nu? Ești conștient că în felul ăsta ai șansa să ajungi să concurezi cu cei mai buni. Corect?
Dar dacă, pe lângă antrenament, alimentație, odihnă și teorie, te-ar interesa să studiezi și alte lucruri – cum ar fi: „cum să construiești o pistă de alergare”, sau „cum să-ți construiești singur încălțămintea sportivă”, crezi că ai fi pe drumul cel bun? Va să zică, în loc să alergi, să te pregătești și să te odihnești, tu să vrei să înveți cum să-ți construiești singur pista de alergare și adidaşii… Păi unde crezi că ajungi în felul ăsta? 
– Ori faci atletism, ori faci construcții? „Din două una!” A treia nici nu se mai discută!

Nu ajungi nicăieri dacă te abați de la drumul principal. Probabil vei ajunge tu undeva, dar nu la performanță.  E ca și cum campionul mondial de snooker, începând cu ziua de mâine, va dori să-și construiască singur tacurile. Şi muncește, muncește… și le construiește…. dar uită să se mai antreneze. Păi în ritmul ăsta, oare va mai fi el cel mai bun jucător de snooker din lume? 
Cu siguranță NU!

Dacă te vei axa pe un singur domeniu, pe care să-l exersezi, cu certitudine, mai devreme sau mai târziu, vei avea rezultate.

În viață, este bine să-ți dorești să ajungi la cea mai bună performanță, pentru că performanța, de care-ți spun, te va ajuta să te detașezi de mulțime. Diferențiindu-te, vai fi lăudat, invidiat, poate criticat, poate venerat, dar cel mai important este că poți devenii bogat. Şi cred că oricine își dorește lucrul ăsta.

În viață este bine să te dedici pentru binele tău…