Ce ar trebui să știe un blogger care vrea să trăiască din blogging

Vremurile sunt foarte crunte, joburile puține, salariile mici, șansele de dezvoltare la fel de mici… Din păcate, auzim numai de rău! Nu prea auzim de bine; și în cazul ăsta, ce este de făcut? Păi ce să fie de făcut: „Afacere pe cont propriu, asta este de făcut!” Dacă vrei să faci bani online, iată ce ar trebui să știe un blogger care vrea să trăiască din blogging:

Blog

 Bloggingul este o variantă de afacere care se poate face, fără nici o problemă, pe cont propriu. În acest tip de afacere, calitatea bloggerului este dublă: el este șef, dar în același timp și angajat. În această lume a afacerilor online, ca să poți avea un start corect, înainte să începi „călătoria” este cât se poate de normal să știi câte ceva despre ce urmează să faci. Așa că, bloggerul care vrea să trăiască din blogging ar trebui să știe următoarele:

Timpul alocat blogului este „combustibilul” fără de care nu ai cum să înaintezi. Cu cât aloci mai mult timp muncii pentru blog, cu atât vei fi mai aproape de scopul propus.

Dacă vrei să ajungi să fii profesionist, trebuie să fii documentat. Ești în măsură să scrii despre un subiect anume, doar atunci când cunoști îndeajuns subiectul tratat și știi foarte bine despre ce vorbești.

Un blogger care vrea să trăiască din blogging ar trebui să știe că fără un minim de imaginație nu va realiza nimic  Modul în care sunt prezentate și lansate informațiile va conta enorm – originalitatea, cu care autorii prezintă materialele, va face diferența. Că doar nu o să te apuci să copiezi mot a mot ce au scris alții. Vei fi nevoit să construiești, continuu, conținut original (gândit 100% de neuronii minții tale).

Dacă vrei să fii în top, alege să tratezi mereu subiecte comune. Dacă te axezi pe subiecte care se cer, vei fi mult mai citit, în comparație cu cine știe ce situație excepțională (cum ar fi să scrii despre „cum trăiesc animalele la Polul Nord„).

Străduiește-te zilnic și vei avea rezultate. Veniturile obținute din aceste activități, nu se fac deloc ușor! De aceea, pentru a putea câștiga lunar, cât să îți ajungă, trebuie să fii constant în tot ceea ce faci. Cu alte cuvinte: muncește, muncește și iar muncește!

Un blogger cu pretenții mari ar trebui să știe că erorile gramaticale, frecvente, sunt impardonabile – Dacă nu-ți place gramatica, nu-i nici o problemă! Poți angaja un profesor.

Cel care are de gând să trateze această activitate cu seriozitate, este musai să cunoască noțiuni tehnice de bază: de exemplu, cum se administrează un blog, sau cum să optimizezi articolele pentru motoarele de căutare (mai multe detalii găsești pe Google).

Dacă blogul tău arată bine (din punct de vedere al designului), șansele ca oamenii să revină sunt destul de mari. În viața de zi cu zi, pentru a reuși să te faci plăcut, ești nevoit să arăți bine! Cam aceeași poveste este și cu aspectul blogului. Dacă vei învăța câteva noțiuni elementare de web design, o să-ți dai seama, singur, ce e bine să aplici și ce nu…

Cunoștințele de comerț te vor ajuta să vinzi mai ușor. Vei fi nevoit să cunoști și domeniul ăsta! Comerțul trebuie studiat îndeajuns de bine cât să știi cum să-ți vinzi singur produsele sau serviciile.

Bloggerul trebuie să fie un om sociabil. Orice om care vrea să trăiască din blogging trebuie să fie conștient că este nevoit să intre în contact cu oamenii. Dacă nu ești sociabil, va trebui să devii!

Bloggingul este o meserie normală, ca oricare alta; și cu satisfacții, și cu greutăți… Unii reușesc să o practice, alții nu: nu este chiar atât de ușor să generezi constant materiale originale – deci meseria asta nu este chiar așa pentru orișicine…

Un blogger ar trebui să știe că banii din blogging se obțin în timp. Trebuie să ai răbdare. Chiar foarte multă răbdare! Dar precum vorba, „după ploaie și furtună va venii și vreme bună”, așa și cu tine… Deci dacă ești ferm convins că asta este ce-ți dorești, fă ce-ți dorești și gata! Mai devreme sau mai târziu o să ai parte și de satisfacții… Ai să vezi!