Blogging tips: Cum să fii mai productiv

Dacă vrei să dai randament, să ai o afacere profitabilă și să-ți meargă totul bine, ești nevoit să faci câteva compromisuri. Aceste compromisuri, în primă fază, te vor dezavantaja, dar mai apoi, te vor recompensa înzecit. În continuare te invit să afli ce compromisuri ar trebui să faci pentru a avea o viață mai bună (cum să fii mai productiv pentru ați fi mai bine).

Blogging

 O să încep tranșant: „Bloggingul este o activitate grea!” Bloggerii dedicați știu foarte bine ce vorbesc. 
În domeniul asta, ca și în alte domenii, unii sunt implicați mai mult, iar alții mai puțin – fiecare după priorități…
Cei care își dedică mai mult timp activității pentru blog, în principiu, au șanse mai mari, să se desprindă de restul bloggerilor, dar nu este o regulă: adică dacă stai toată ziua pe blog și te ocupi numai de designul blogului, sau numai de cititul comentariilor, asta nu înseamnă neapărat că ești și productiv – productivitate înseamnă cu totul și cu totul altceva. Despre asta o să discutăm în continuare:

Ca să fii mai productiv, și să ai o oarecare continuitate, trebuie să scrii, sau să pregătești, materiale în avans – adică trebuie să îți pregătești postări pentru „zile mai grele” – la fel ca omul gospodar care își face iarna car și vara sanie.

Materialele pentru blog trebuiesc postate constant – chiar și în momentul în care nu ai timp să scrii, tu trebuie să postezi! Nu are importanță de câte ori postezi pe zi sau pe săptămână, important este să ai continuitate. În felul ăsta traficul pe blog va rămâne la fel – sau poate va crește – depinde de situație. 

Cum să fii mai productiv dacă nu ești atent?
Marea majoritate a bloggerilor nu sunt productivi pentru că sunt distrași. În viața noastră, apar tot felul de tentații. Sunt o grămadă de prostii care ne abat din drum. Spune-mi sincer: de câte ori nu ți-ai propus să scrii ceva și nu ai mai făcut-o? – Ba că te-a invitat un prieten pe la el, ba că vrei să nu ratezi ceva interesant la televizor, ba că trebuie să îți petreci mai mult timp în familie, ba că vii târziu de la muncă, și tot așa…

În blogging, dacă vrei să fii productiv, va trebui să tratezi problema cu foarte mare seriozitate. O afacere rentabilă se clădește cu sacrificiu și sudoare. Nu cu nepăsare…

Blogul ca să producă bani trebuie să funcționeze; și ca să funcționeze trebuie pus în mișcare!

În timpul liber, caută să împaci: și capra, și varza – adică petrece-ți marea parte a timpului cu cei dragi, dar nu uita să-și aloci timp și pentru blog.

În zilele mai libere, profită de timp și scrie mai mult – scrie articole în avans (pregătește-ți materiale pentru zilele în care nu ai timp să scrii). 

Citește sfaturile bloggerilor experimentați. Sigur vei învăța lucruri pe care nu le știi!

Ascultă muzică în timp ce scrii. Poate fi muzică ambientală, poate fi clasică, poate fi orice muzică îți dorești… Ideea este să te relaxezi – să te poți concentra pe ceea ce ai de făcut.

Concluzia este cât se poate de firească: în blogging, productivitatea se obține cu disciplină, entuziasm și răbdare. Dacă îndeplinești toate aceste trei caracteristici, rezultatele vor veni de la sine. 

Transformă-ţi blogul într-o prioritate! Numai în felul ăsta vei putea devenii productiv!