5 reguli elementare în alegerea domeniului web potrivit

Domeniile web sunt atât de populare încât, nu m-aș mira dacă peste câțiva ani, 40% din populația lumii vor deține domenii web personale. A deține un domeniu web nu este o așa mare filosofie – filosofia mare intervine în momentul în care vorbim de administrare, manageriere, utilizare etc. Dar până acolo, haideți mai bine să ne gândim cum să alegem domeniul web potrivit sau care sunt regulile elementare în alegerea domeniului…

www

Internetul este cea mai puternică unealtă cu ajutorul căreia omul se poate dezvolta – îți dai seama de treaba asta doar gândindu-te la faptul că îți permite să câștigi bani stând acasă.

Laptopul și internetul, la casa omului, fac minuni! Şi asta datorită extraordinarei tehnologii numite World Wide Web – Cine a inventat-o a fost mare om! „Jos pălăria!”

Revenind la domenii, o parte dintre cei care au cumpărat domenii web, le-au dezvoltat, le-au perfecționat, și acum câștigă cât să nu mai fie nevoiți să muncească pentru alții.

Dacă vrei să dezvolți o afacere, dar nu știi cum să îți alegi domeniul, citește cele 5 reguli elementare pentru alegerea domeniului web potrivit și cu siguranță vei înțelege ce ai de făcut.

Regulile sunt următoarele:

1). Denumirea domeniului să fie ușor de scris, ușor de reținut și ușor de citit.

2). Domeniul să cuprindă un cuvânt cheie (cuvânt care să aibă o legătură cu viitoarea activitate pe care o vei desfășura).

3). Când optezi pentru alegerea denumirii, nu încălca drepturile de autor. Dacă domeniul tău web este conceput din două cuvinte, evită ca unul dintre ele să fie al vreunei companii celebre…

4). Pentru alegerea unui nume de domeniu potrivit exclude din start liniuțele, numerele și semnele neuzuale.

5). Extensia domeniului trebuie aleasă în funcție de publicul target.
Dacă ai o afacere care are de gând să vândă produse în întreaga lume, indicat este să optezi pentru extensia .com, în caz contrar, dacă vrei să te adresezi doar oamenilor din țara ta, optează pentru extensia țării tale. De exemplu România are extensia .ro („ro” de la România).

În concluzie, indiferent de domeniul tău de activitate, când îți alegi domeniul web, este de preferat să fii foarte atent. Alegerea ta nu mai poate fi modificată – denumirea nu se poate edita.

Informația primează! Deci înainte să alegi, citește! Ori de câte ori vrei să iei o decizie, citește în prealabil cât mai multe despre ceea ce te interesează.

Așa cum ai citit acest articol, citește și altele! În felul ăsta vei face cea mai bună alegere.