4 sfaturi pentru ochi frumoși

Sunt zile când te uiți în oglindă și nu-ți vine să crezi ce vezi. Ochii parcă nu mai sclipesc cum sclipeau cândva, pielea parcă nu mai e ce era, fața parcă-i mai îmbufnată, și toate parcă nu mai sunt cum erau odată. De ce oare se întâmplă toate aceste neplăceri la o anumită vârstă? Păi e simplu: una la mână, îmbătrânești, și e firesc să fii „altfel”, și a doua, nu mai ai grijă de tine! Așadar, pentru că ochii sunt cei mai importanți (numai ei sunt cei care te fac să sclipești și să atragi atenția), să vedem cum putem să-i păstrăm frumoși. Uite 4 sfaturi simple pentru ochi frumoși:

Ochi

1. Folosește ceai de mușețel pentru ați curăța ochii înainte de culcare.

Prima oară am auzit lucrul ăsta, cu ceaiul, de la bunica. S-a întâmplat odată, în vacanță la bunici, când eram copil, să-mi intre praf în ochi. Dar nu oarecum, „ci să mă usture în draci!”. Bineînțeles, i-am spus bunicii, și imediat mi-a rezolvat problema: mi-a spus să mă spăl imediat cu apă rece pe față, și să aștept în casă. Zis și făcut! Când, la un moment dat, o văd pe bunică-mea cu un bol de ceai în mână (făcuse un ceai natural din mușețel pe care-l strecurase bine de plantele uscate). Mi-a dat o bucată curată de tifon, mi-a dat bolul călduț cu ceai de mușețel, și mi-a spus să înmoi tifonul în ceai după care să-mi dau la ochii. Ce să zic, nu a fost nimic spectaculos pe moment, numai că peste o perioadă scurtă de timp mi-a trecut total senzația de usturime. A doua zi ochii nu mai erau roșii, și parcă erau mai limpezi și mai curați. Nevastă-mea face cure periodic. Își dă cu ceai de mușețel la ochii înainte de culcare, și se pare că se simte mult mai bine. Sincer, se și vede! Tu dacă nu ai mușețel la îndemână, poți folosi și picături speciale pentru ochi, important este să-ți cureți ochii cu ceva după o zi în care ai stat numai afară în praf.

2. Nu mai pierde nopțile fără să te odihnești.

Ai văzut cât de urâte sunt cearcănele? Nici nu trebuie să le ai ca să-ți dai seama! Este de ajuns să vezi o poză, sau pe cineva cunoscut, și chestiunea devine serioasă. În general, cearcănele apar din cauza nopților pierdute. Nu cred că vrei să le ai! Așa că, evită să pierzi nopțile și odihnește-te minim 8 ore pe noapte. O să vezi cât de bine o să-ți fie.

3. Nu-ți petrece prea mult timp în fața calculatorului.

Calculatorul este un rău necesar. Nu cred că mai putem trăi fără el… Oricum, nu zice nimeni să trăim fără el, doar că ar fi bine să nu exagerăm… E ca în viață: „Orice-i mult, strică!”. Așadar, calculatorul să fie răul necesar cu care ne rezolvăm problemele zilnice, nu răul care ne face viața mai rea! Că doar nu vrea nimeni să aibă ochii roșii…

4. Ai grijă la alimentația zilnică!

Treaba cu mâncarea este extrem de importantă, și o să-ți explic de ce. Ai văzut tu negreala aia de sub ochii? De unde crezi că e? Păi află că este de la ficat! Degeaba ai încerca tu să te dai peste cap, că nu o să-ți treacă! Important este să ai mare grijă ce mănânci. O mâncare adecvată menține ficatul pe linia de plutire. Nu-l mai pune să muncească ca un rob. Și pe lângă asta, îți menține și privirea în parametrii. Doar ai văzut ce ochi au oamenii bolnavi… Nu cred că vrei să ajungi ca ei…

Cicero a spus la un moment dat un lucru foarte inteligent. Și anume: „Fața reprezintă imaginea sufletului, iar ochii îi oglindesc intențiile.” Frumos spus, nu? E și frumos, și adevărat.  

Sper să fi avut ceva de învățat…