4 modalități prin care să-ți rezolvi problemele de viață

Ce bine ar fi să le știm pe toate! În cazul ăsta nu am mai avea nici o problemă și am trăi fericiți până la adânci bătrâneți. Din păcate, viața nu este chiar atât de simplă… Viața omului este complicată! De aceea, avem nevoie de soluții, de răspunsuri și de modalități prin care să rezolvăm problemele de viață.

Speranță

Nimeni, niciodată, nu le va ști pe toate! Lucrul ăsta este cert! Apropo: unii au încercat să dărâme acest mit dar s-au înșelat. S-au înșelat și s-au dus la pușcărie! De ce? Pentru că au vrut să-și rezolve problemele apelând la variante neortodoxe… Noi acum vom discuta de modalități ortodoxe, de a rezolva problemele, nu de altceva… Aşa că, haide-ți să vedem care sunt cele 4 modalități firești prin care să-ți rezolvi problemele de viață:

1. Exersează-ți zilnic creativitatea.

Toți suntem creativi! Din păcate puțini ne dăm seama. Această calitate nativă există în fiecare dintre noi. Tot ce trebuie să facem este să o exersăm. Exersarea creativității dă naștere unor noi idei – iar tu de asta ai nevoie! Noile idei te vor determina să găsești soluții, iar soluțiile îți rezolvă problemele.

2. Odihnește-te îndeajuns cât să ai mintea limpede.

Se spune că odihna ne face mai frumoși și mai lucizi. Da! Este adevărat! Cu cât suntem mai odihniți, cu atât aspectul ochilor este mai plăcut, și mintea mai limpede. Odihna face omul să gândească mai clar – adică: „altfel analizezi o problemă când ești odihnit, și altfel o analizezi după ce ai băut 300 de grame de whisky și nu ai dormit toată noaptea…”

3. Stabileșteți întotdeauna strategia de acțiune.

Pune-ți întrebări pertinente și gândește-ți planul de bătaie. Fii realist! Analizează-ți problema și vezi ce variante pot fi luate în seamă. Nu te poți avânta cu capul înainte, așa… pur și simplu!
Înainte de a face ceva trebuie să gândești.

4. Insistă și nu ceda!

Când renunți, înseamnă că te-ai dat bătut. Când te ridici și încerci din nou, înseamnă că, încă, șansele tale sunt în joc. Poți face greșeli, poți fi dezamăgit, dar din orice lucru rău înveți câte ceva – experiența încercărilor nereușite te va ajuta să elimini variantele greșite.

Secretul reușitei constă în insistența și dorința ta, de a rezolva, fără a ceda, problemele din viața ta.

În acest război împotriva obstacolelor, cele mai puternice arme, care pot exista, vor fi mereu la dispoziția ta. Aceste arme de care vorbesc sunt: perseverența și puterea de a nu ceda. Deci indubitabil, lupta cu greutățile se poate câștiga. Aşa că nu mai sta! Îndrăznește și fă ceva!