21 de reguli pentru a câștiga din pariuri sportive

Dacă ești un parior amator, și vrei să devii profesionist (adică să câștigi bani constant din pariuri sportive), nu ai altceva de făcut decât să respecți STRICT câteva reguli „elementare”. Ele țin de disciplină, organizare, money management și încă alte câteva idei despre care vom discuta în continuare.

Pariuri

Cele 21 de reguli pe care ar trebui să le respecți – pentru a câștiga din pariuri sportive – se referă numai la „pariurile sportive” (fie ele live sau puse la casele de pariuri). A nu se confunda pariurile sportive cu cazinoul sau alte jocuri de noroc; ți-am precizat de la bun început pentru a știi exact despre ce vorbim.

Înainte de a trece la treabă vreau să-ți spun o scurtă istorie din bucătăria interioară:

Titlul acestui articol, inițial a fost „21 de reguli pe care ar trebui să le respecți pentru a devenii parior profesionist” – Ceea ce nu era perfect pentru tine! – „PĂREREA MEA”. Una la mână, puteai deduce că vorbesc și de cazino sau cine știe ce alt tip de pariu (adică erai greșit informat), și alta la mână, puteai fi dezamăgit (dezavantaj, și tu, și eu). Dar pentru că acum lucrurile sunt clare, să vedem care sunt regulile de aur (pe care ar trebui să le respecți) pentru a câștiga la pariuri sportive:

1). Folosește un plan responsabil de a juca (o strategie, un sistem, o metodă inteligentă de a paria). Ideea este să-ți cumulezi un nucleu de avantaje care să elimine tot ce ai făcut prost în trecut. Experiențele tale proaste, din trecut, să reprezinte punctul de plecare pentru sistemul pe care urmează să-l implementezi.

Un lucru de știut: articolul de față nu a fost scris pentru a te îndruma spre o anumită strategie, ci este vorba despre eliminarea factorilor care, de cele mai multe ori, te fac să pierzi. Deci strategia ți-o inventezi în urma celor citite! „Eu îți dau mingea, te învăț să joci fotbal, și tu urmează să evoluezi. Cum vei evolua… va depinde doar de tine și de calitățile tale.”  

Dacă pariezi fără o anumită direcție, înseamnă că nu ți-ai stabilit o destinație. Prin urmare, o să te rătăcești. O să pierzi: și banii, și timpul, și toate zilele muncite până în momentul respectiv!

2). Planul de a paria să fie adaptat bugetului alocat. Cu alte cuvinte: așa cum casa ta are temelie, și baza sistemului trebuie să aibă o susținere. În cazul nostru, susținerea este reprezentată de bugetul alocat.

3). Începe-ți sistemul cu toți banii necesari strategiei aferente. De foarte multe ori, vei sta ore întregi, vei gândi, și vei realiza tot felul de grafice promițătoare. Până aici totul este perfect, numai că, în 90% din cazuri, începi sistemul fără toți banii care pretinzi că-ți trebuiesc. Eu sunt foarte sincer (și cu mine, și cu tine), iți spun cu cea mai mare seriozitate: de multe ori, am pierdut TOT doar pe indisciplina de a mă apuca de periere fără să am banii necesari strategiei susținute

4). Implementează o strategie care să-ți asigure cel puțin 10 bilete pierdute consecutiv. Dacă nu-ți calculezi riscurile, putem trece la amatori! Un om realist, știe că poate avea zile proaste (zile în care să piardă multe bilete consecutiv) – ceea ce ți se poate întâmpla și ție. Dacă ți-ai pus întrebarea „De ce pierzi la pariuri sportive?”, și nu ai avut răspuns, află că unul dintre motive este inconștiența de a nu-ți lua măsuri de precauție.

5). Nu paria niciodată cu bani împrumutați. Regula generală pe care ar trebui să o știe orice parior este să nu apeleze niciodată la împrumuturi. Indiferent de conjunctură, sumă sau situație, nu te împrumuta pentru a paria!

6). Nu te axa numai pe cote mari. Cum să-ți reduci pierderile dacă pariezi în permanență pe cote mari? De regulă cotele mari te duc în faliment. Ori că le faci din mai multe meciuri cumulate, ori că le faci plasând un bilet pe un singur meci, statistica este aceeași: vei pierde mult mai mult decât vei câștiga.

7). Dacă te știi „bolnav cu nervii” sau pur și simplu ai probleme de sănătate (probleme cardiovasculare sau orice alt tip de problemă care are legătură cu inima sau capul), nu juca la pariuri sportive! Jocurile de noroc te pot aduce la disperare. Dacă nu ești echilibrat, atent sau disciplinat, vei avea de suferit. De aceea, în cazul în care ai probleme de sănătate, nu-ți recomand să intri în lumea asta. Poți suferi din toate punctele de vedere.

8). Fă toate demersurile necesare pentru a elimina ” până și posibilitatea” de a devenii dependent. Realizează că această activitate te poate face dependent. Te poate duce într-o lume a visurilor dar te poate aduce și într-o realitate a falimentului. Prin urmare, dacă te simți amenințat de dependență, caută o soluție. Să știi că o soluție poate venii și din partea unui psiholog. Nu neglija aspectul ăsta! Dependența uneori este fatală. Poți pierde toată averea, casa, familia, nevasta, plus sănătatea. Oare se merită să sari cu capul înainte fără să verifici terenul?

9). Nu risca toți banii pe un bilet. Tot ce pot să-ți spun este că „lăcomia duce la pierzanie”. Asta este de când lumea! Deci suma plasată pe un bilet, trebuie să fie în perfectă concordanță cu strategia de care-ți spuneam la pasul unu.

Înainte de a paria sume mari, gândește-te câte datorii poți plăti cu banii pierduți, sau cât de multe lucruri i-ai putea cumpăra copilului tău dacă nu i-ai pierde.

10). După ce ai pierdut sume mari, oprește-te! Dacă ai pierdut bani mulți, oprește-te imediat după ce ai constatat că ai pierdut biletul! Nu fă gesturi disperate și „necumpătate” (adică nu te gândi „la ce carduri să mai apelezi” să-ți recuperez suma pierdută)! Poți pierde: și banii de pe cardurile de care-ți vorbeam, dar și banii de pe cardurile care poate nici măcar nu sunt ale tale – aici mă refer la cardurile la care mai poți avea acces (cardurile soției, prietenei, surorii, fratelui, mamei, tatălui etc).

11). Ia în calcul faptul că „nimic nu-i sigur”. Nu de alta dar ăsta-i adevărul. Nici cel mai sigur meci, nu poate fi sigur! – așa că nu te baza pe „așa zisele meciuri sigure”. Ele nu există și nu au existat niciodată!

12). Nu te „umfla în pene” dacă ai câștigat! Nu te lăuda cu câștigul pe ziua de azi! Mâine poți avea surprize. Aici regula nu este să nu te lauzi, ci mai degrabă să nu pariezi imediat după ce ai câștigat. De exemplu, dacă joci un sistem care se bazează pe martingale, este ora 22:00 și ai câștigat progresia, renunță la a mai juca după ce ai câștigat! Bucură-te de profit și mergi la culcare. Mâine va fi o nouă zi…

13). Nu te ghida după felul sau modul altora de a juca. Aici nu este vorba că nu este bine… Chiar este foarte bine să te inspiri, să experimentezi, să încerci ce nu ai încercat… Dar cu mare atenție și prudență. Nu lua ca și regulă generală ce-ți spune „Gigel”, doar pentru că el pretinde că are parte de câștiguri mari. În general, lumea se laudă. Este puțin probabil să crezi că toți spun adevărul; așa că, bazează-te pe lucruri relevante – care prezintă o oarecare consistență, un oarecare adevăr – nu pe strategii minune care-ți aduc câștiguri instant.

Îndrumarea mea este să fii original. Gândește pentru tine ce trebuie făcut! Nu te lua după alții. Una la mână, poate nu ai banii lor, iar a doua, poate chiar nu-ți permiți să pierzi banii pe care îi pierd ei!

14). Nu te abate și nu căuta scuze – să deviezi de la strategie – sub nici o formă și în nici un fel de conjunctură. Oricât de sigur ar părea meciul (pe care vrei să-l plasezi – paralel cu sistemul), nu o face!. Nu te devia, de la strategia ta, sub nici o formă! Ăsta-i cel mai bun lucru pe care-l poți face.

15). Nu reacționa la impulsuri. Nu paria niciodată – „în secunda 2” – după ce ai ratat un bilet. Trage aer în piept, reculege-te, și așteaptă cel puțin 10 minute până să plasezi următorul bilet. Învață să fii calm, cumpătat, și să ai multă răbdare. Alege meciurile, sau meciul – pentru următorul bilet – cu foarte mare atenție. Fii așa cum trebuie să fii!

16). Ia-ți o zi liberă. Scopul zilei ce care-ți vorbesc este să-ți oxigenezi creierul. Asemeni sportivului care are nevoie de zile de refacere. Deci alege o zi din săptămână în care să nu pariezi. De preferat este să-ți alegi ziua în care sunt cele mai puține meciuri.

17). Fii tot timpul documentat. Nu paria fără să verifici în prealabil un scurt istoric (clasament, goluri, victorii, înfrângeri) al echipelor pe care urmează să pariezi – așa este normal să fie.

„Cu cât ești mai documentat, cu atât ești mai experimentat.”

18). Nu paria niciodată când ești obosit, stresat, băut, supărat sau demoralizat. Ce ar fi să pariezi când ai nervi? – Ar fi o prostie, nu? Sau ce ar fi să pariezi când ești „puțin luat”? – Păi ar cam fi de cascadorii RÂSULUI să te trezești dimineața fără nici un ban în cont.

Prin urmare, înainte de a juca, testează-ți bine vulnerabilitățile. „Nu pleca la drum nepregătit.”

19). Nu paria după ora 22:00. Un parior profesionist, după ora 22:00 nu mai plasează nici un bilet. Nu face treaba asta pentru că experiența cumulată în ani l-a învățat multe. El știe că falimentul s-a produs – în 90% din cazuri – noaptea târziu. Știe că după ora 22:00 totul poate fi compromis. În consecință, dacă ți-ai terminat progresia în jurul orei 22, oprește-te! Altfel, riști să te apuce 5 dimineața: și nedormit, și cu banii pierduți!

20). Nu plasa „același meci” pe mai multe bilete. Asta-i o regulă pe care, probabil, toți am încălcat-o la începutul vieții noastre ca și pariori. Este evident că șansele de câștig sunt mai mici… Dar așa suntem toți, dorim câștiguri fără să luăm în calcul micile detalii. Așadar, nu pune același meci pe mai multe bilete. Gândește-te că dacă o faci, șansa ta, de a câștiga (pe termen lung) va fi mai mică.

21). Încearcă să percepi realitatea și nu ignora riscurile. Înainte să te arunci în „apă”, gândește-te la repercusiuni. Apa poate fi tulbure (deci nu știi între ce stânci sari), poate fi plină de pești și animale simpatice (gen crocodili și altele), sau poate fi foarte rece (alt aspect care nu cred că ți-ar plăcea), dar pe lângă toate astea, TU, un simplu om (ca toți ceilalți), mai trebuie să știi să și înoți! Deci ca să revenim la oile noastre, îți spun părintește așa: înainte de a pune un bilet – orice tip de periere ar include el – adună-ți bine gândurile și nu ignora riscurile reale la care te expui.

Pariurile sportive te pot ruina, dar te pot ajuta să câștigi și bani! Am putea spune că este o variantă rapidă de a face bani, dar nu-i pentru orișicine! Reguli pentru a câștiga din pariuri sportive sunt multe (depinde de felul cum joci). Eu acum ți-am prezentat 21 dintre cele mai importante. Ție nu-ți rămâne decât să ți le adaptezi (eventual particularizezi) strategiei pe care preferi să o joci.

În final, aș dori să faci un mic lucru pentru mine:

Nu te oprii doar la articolul ăsta. Mai citește încă alte câteva articole similare și trage singur o concluzie. Mai multă informație o să-ți prindă bine.

Îți doresc mult succes!